20-річний криворізький хакер поширював вірус через Інтернет. Такий «лист щастя» отримала сумчанка

КРИМІНАЛ
18.12.18 - 15:49

   Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 20-річному криворіжцю, який створив та поширював через мережу Інтернет вірус.

У ході слідства було встановлено, що юнак створив програму, яка має функції видалення, блокування, модифікації та копіювання даних, руйнування продуктивності комп’ютерів або комп’ютерних мереж, створення мережевих з’єднань без відома та дозволу користувача, - повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Далі з особистої електронної поштової скриньки підозрюваний надсилав шкідливий файл випадковим особам.

Такий «лист щастя» надійшов і жительці м. Суми.

Після запуску файлу, шкідливий програмний засіб передав інформацію з ноутбука без відома та дозволу дівчини на інший сервер.

Водночас юний хакер розмістив в Інтернеті оголошення про продаж створеної ним шкідливої програми. Незабаром з’явився охочий її придбати.

Свою розробку криворіжець оцінив у 1100 грн. Після отримання авансу в 550 грн, він переслав покупцеві бажаний файл.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження та збуту шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), а також їх розповсюдження та збут з корисливих мотивів) КК України.

Санкція цієї статті передбачає штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: