20-річний ювілей. У Криворізькій мерії привітали соціальних працівників із професійним святом

СОЦІУМ
31.10.19 - 17:35

У першу неділю листопада в Україні традиційно відзначають День працівника соціальної сфери. Цьому святу вже 20 років. З цієї нагоди сьогодні в Палаці культури «Мистецький» привітали криворізьких соцпрацівників.

У соціальній службі Кривого Рогу трудяться більше 3-х тисяч соціальних працівників – співробітники управлінь праці та соцзахисту, територіальних центрів, служби зайнятості, інтернатних закладів, будинків милосердя і нічного перебування, фондів соціального страхування, Пенсійного фонду, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

«Сьогодні неможливо уявити наше місто без вас, без вашої праці. У сфері відповідальності органів соціального захисту перебуває практично все населення міста. Кожну родину ви супроводжуєте протягом усього життя від народження до останнього подиху. Ваша робота ніколи не була простою та легкою, бо робота з людьми завжди вимагає особливих якостей, таких як терпіння, мудрість, співчуття, поєднаних з професійністю й толерантністю», – звернувся до соцпрацівників міський голова.

 

Кращі фахівці отримали відзнаки виконкому міської ради.

 

З міського бюджету щомісяця виділяють кошти на матеріальну підтримку найбільш незахищених мешканців.

 

«Розмір такої допомоги постійно збільшується, а за останні 10 років він зріс у 54 рази. Видатки муніципальної програми соціального захисту у цьому році становлять понад 320 мільйонів гривень. У наступному році також будуть збережені усі виплати та компенсації», - зазначила директорка департаменту соціальної політики Інеса Благун.

 

Вже шостий рік працює комплексна програма соціальної підтримки учасників війни на сході України та членів їхніх сімей. За цей час на соціальну підтримку з міського бюджету спрямовано понад 160 мільйонів гривень. З початку цього року таку допомогу отримали 5386 учасників бойових дій на суму 26,9 мільйона гривень. Матеріальну допомогу від міста отримують воїни-інтернаціоналісти. У 2019 році її надали 2564 учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав. Відшкодування транспортних витрат отримають з міського бюджету ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Майже 20 тис одиноких криворіжців за станом здоров’я отримують соціальні послуги вдома.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: