21 листопада в Україні - День Гідності та Свободи. Вшануємо пам'ять загиблих Героїв!

ПАМ'ЯТЬ
21.11.19 - 9:06

21 листопада в Україні - День Гідності та Свободи.

Цю дату відзначають з 2014 року, з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

 

До Дня Гідності та Свободи в Україні приурочать низку заходів, - повідомляє Український інститут національної пам'яті.

 

Національний музей Революції Гідності, разом із партнерами, презентує до цього дня виставки, вистави, покази фільмів, інсталяції, презентацію книжок і відеороликів, лекції.

 

З 15 листопада в країні стартувала  інформаційна кампанія «Вільні творити майбутнє». Це – серія відеороликів, вулична  реклама, банери в соцмережах.

 

Інформкампанію готували спільно з Міністерством культури, молоді та спорту. Вона спрямована на те, щоб об'єднати українське суспільство. Вона про те, що всі ми різні, але для нас однаково цінні і гідність, і свобода.

 

Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum презентував фільм “Назустріч свободі” – документальну стрічку про становлення та перші роки Музею Майдану.

 

У Києві відбудеться відкриття нового виставкового простору просто неба на місці будівництва Музею. 

 

Там, на земельній ділянці, відведеній під майбутній Музей Революції Гідності, буде споруджено тимчасову конструкцію розміром 12х12 метрів, на якій просто неба розміститься виставка «М у кубі: Майдан. Меморіал. Музей».

 

На виставці будуть показані інтерактивні елементи для відвідувачів, зокрема карта місць Революції Гідності. Тут можна буде пов’язати стрічки з написами про особисті міркування щодо цінностей і свободи, вшанування героїв.

 

Сьогодні по всій країні пройдуть поминальні молебні та покладання квітів.

 

У Кривому Розі міська влада та містяни вшанують пам'ять загиблих за свободу і незалежність нашої держави - покладуть квіти до підніжжя пам'ятників Героям АТО, вшанують хвилиною мовчання, зберуться на урочисті заходи на території в/ч 3011 Нацгвардії, а також на мітинг біля Стели Героїв на 95-му кварталі.

 

На відео нижче - 60 вражаючих фото з Майдану 2013-2014р.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: