2,5 мільйона хабарів. СБУ викрила 112 поліцейських-корупціонерів, серед яких – 18 керівників

КРИМІНАЛ
05.12.19 - 16:25

За матеріалами Головного управління та регіональних підрозділів із боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, протягом 2019 року повідомили про підозру в корупційних правопорушеннях 112-ти поліцейським, – повідомляє пресцентр СБУ.

Крім того, розпочали 95 кримінальних проваджень щодо співробітників Нацполіції за вчинення злочинів корупційного характеру; звільнили із займаних посад 48 поліцейських; засуджено до різних видів та строків покарань 41 співробітника поліції.

 

Серед викритих на зловживаннях правоохоронців – 18 керівників різних рівнів від заступника начальника відділу. Загалом вони вимагали від українців 2,5 мільйона гривень.

 

Як ми вже писали, у травні майор поліції Кривого Рогу хотів отримати від дніпрянина 20 тисяч доларів за непритягнення його до кримінальної відповідальності за збут наркотичних засобів.

 

 

Начальник одного із територіальних відділів столиці за реєстрацію заяви про злочин отримав від потерпілого 15 тисяч доларів.

 

 

Хабар у 30 тисяч доларів вимагав радник на громадських засадах Міністра внутрішніх справ за припинення досудового розслідування щодо власника мережі столичних ломбардів.

 

 

Нещодавно керівник одного з підрозділів карного розшуку Одеси разом із двома підлеглими вимагали у фігурантів проваджень різні суми неправомірної вигоди за уникнення відповідальності перед законом. Розцінки залежали від кваліфікації злочинів і стартували від 1-го до 10-ти тисяч доларів.

 

 

Серед викритих на зловживаннях слідчих найбільші хабарі хотіли старший лейтенант відділення поліції Львівщини та слідчий Подільського управління Нацполіції столиці, які за «дахування» наркоторгівлі вимагали по 12-ти доларів та 50 тисяч доларів відповідно.

 

За останні тижні СБУ викрила на одержанні неправомірної вигоди також кількох слідчих у Києві та на Харківщині.

 

У столиці Служба затримала старшого слідчого Оболонського управління поліції. Зловмисник вимагав гроші за повернення громадянам автомобілів, вилучених у межах кримінальних проваджень.

 

 

На корупції «погорів» і слідчий одного з райвідділів поліції Харківщини. За винагороду він обіцяв закрити провадження та не притягувати підозрюваного до кримінальної відповідальності за шахрайство.

 

 

Дії слідчих кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 ККУ. Усім зловмисникам вручили повідомлення про підозри.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: