26 криворізьких бібліотек для дорослих отримали 78 книг від Фонду Гайнріха Бьолля в Україні

КОРИСНО
15.02.19 - 13:48

До Всесвітнього дня дарування книг 26 криворізьких бібліотек для дорослих отримали 78 книг від Фонду Гайнріха Бьолля в Україні.

13 лютого у бібліотеці № 11 кожній із 26 бібліотек для дорослих передали по три книги від Фонду Гайнріха Бьолля в Україні.

Всесвітній день дарування книги - це добровільна акція, започаткована 2012 року американкою Еммі Бродмур.

З пропозицією дарування книг у Кривому Розі виступила ініціативна група “рівні у кривому”. Власне, її діяльність у 2017-му почалася з презентації книги Олени Стрельник “Турбота як робота: материнство у фокусі соціології” у Центральній бібліотеці для дорослих, що на проспекті Поштовому. Тоді авторка книги відзначила високий рівень організації заходу, з найбільшою кількістю чоловіків у порівнянні з 11-ма попередніми презентаціями в інших містах.

 

26 культурно-просвітницьких закладів отримали такі видання:

  • “Турбота як робота: материнство у фокусі соціології”. Олена Стрельник;

  • “Чому не варто боятися фемінізму”. Тамара Марценюк;

  • “Ґендер для медій”.

 

Тема фемінізму та ґендерної рівності є досить дражливою для деяких верств населення. Коли Георгія Коваленка - священнослужителя, ректора Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості, фундатора і шеф-редактора Інтернет-порталу “Православ'я в Україні” спитали, чи не боїться він відкрито виступати за “ґендер”, він відповів, що не боїться, оскільки читає словники.

“Іноді люди, які протестують і чогось бояться, просто не в темі”, - впевнений Коваленко.

 

"Сподіваємося, що передані книги принесуть знання і подолають страхи чи непорозуміння, викликані браком інформації. Адже наше місто прагне цивілізаційного розвитку і поруч з промисловою славою тримає марку багатьох культурних ініціатив", - висловлюють надію ініціатори акції.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: