28 червня хор волонтерів уперше виступить на фесті "Пісні, народжені в АТО"

ВІЙСЬКОВІ
26.06.19 - 14:54

На фестивалі «Пісні, народжені в АТО»-2019 уперше заспіває хор волонтерів 

ІV фестиваль «Пісні, народжені в АТО» обіцяє багато сюрпризів. Фішка найголовнішого військового концерту року - виступ хору волонтерів.

 

У волонтерському хорі - майже 30 людей. Їхній виступ відкриє фестиваль. 

 

Яку виконають пісню, артисти поки що тримають у секреті. Проте обіцяють: мурашки по шкірі пробіжать із перших нот. 
 

Удень волонтерка Вікторія Загрійчук допомагає АТОвцям відновити здоров’я за допомогою «активної реабілітації». Ввечері - поспішає на репетицію хору. В дитинстві жінка займалася у музичній школі. Через роки вміння відновлює задля виступу на фестивалі «Пісні, народжені в АТО». 

«Співаємо у супроводі військового оркестру - це неперевершено. Це виправка, запал! - поділилася учасниця хору Вікторія. - Перші три репетиції, коли потрібно було вивчити мелодію, хвилювалася. Нині все виходить легко й від душі. Пісня настільки западає в серце, що наспівуєш її навіть удома». 

У волонтерки Тетяни Делецької досвіду більше. Вона закінчила музичне училище по класу диригент-хормейстер. За спеціальністю пропрацювала все життя. 

«Пісня завжди підіймала дух народу. А хор ще й об’єднує людей. Добре, що організатори фесту згадали: гуртом легше й батька бити, - сміється учасниця хору Тетяна Долецька. - Наш хор зібрав людей різних професій. Проте вони швидко вчаться та файно співають». 

Задає тон волонтерському хору військовий оркестр оперативного командування «Схід» під керівництвом Олександра Жарія. Диригент каже: на сцені у музикантів та співаків - творчість на повну. 

«Ідея зібрати такий співочий колектив - дуже цікава. Більшість учасників не мають практики хорового співу. Проте нині все складається чудово. Це буде незабутній творчий здобуток для нашого оркестру», - каже диригент.

«На фестиваль бійці привезуть з десяток нових «гарячих» пісень, які народилися «на нулі». На мирній землі їх зустріне волонтерський хор. Ця мить, коли цивільні співатимуть для військових, покаже єдність нашої країни у боротьбі», - наголосив заступник голови Дніпропетровської ОДА, учасник хору Володимир Юрченко. 

Військові пісні лунатимуть у Дніпрі 28 червня. Учасники фесту вийдуть на сцену літнього театру парку ім. Шевченка. Початок - о 17:00, вхід вільний. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: