30 людей у трудовому рабстві. Злочинці на Одещині тримали в неволі мешканців Дніпропетровщини

РЕЗОНАНС
11.10.19 - 17:16

10-го жовтня правоохоронці затримали двох членів угруповання, яке тримало у трудовому рабстві близько 30 людей, - повідомляє Національна поліція України.

За підозрою в торгівлі людьми правоохоронці затримали двох осіб – 42-річного чоловіка та 41-річну жінку, які займалися пошуком людей для подальшої трудової експлуатації. Також вони слідкували за утриманням завербованих та контролювали їх роботу. Зараз поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину.

 

Слідством встановлено, що з 2018-го року для трудової експлуатації вони вербували мешканців Нікополя, Покрова та Марганця.

 

Поліція повідомляє, що для вербовки члени групи обирали людей, які перебували у скрутному матеріальному становищі, обіцяли їм високу зарплатню, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області. Натомість примушували тяжко працювати на сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин. За будь-яку помилку жорстоко карали–били або позбавляли їжі. Потерпілі проживали у бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення в Овідіопольському районі Одеської області за високим парканом. Комплекс будівель перебував під цілодобовою охороною, у тому числі з використанням собак.

 

Розслідування масштабного вербування людей до трудового рабства велося працівниками управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Дніпропетровської та Одеської областей під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області, а також за сприяння Міністерства соціальної політики.

 

Затриманим інкримінують частину 2-гу статті «Торгівля людьми». Якщо їх вину доведуть, то зловмисникам загрожує позбавлення волі від 5-и до 12-и років з конфіскацією майна.

 

Фото пресслужби Національної поліції України. Відео дивіться нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: