300 метрів під землею. Криворізькі танкісти слухали джаз у соляній шахті Соледара. Фото, відео

ЦІКАВО
28.03.19 - 11:23

У соляній шахті Соледара ГП "Артемсіль" на Донеччині відбувся джазовий фестиваль. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Донецької ОВЦА Олександр Куць.

На глибині 300 метрів джаз зіграли для півтисячі військових і співробітників СБУ, серед яких були і наші земляки - військовослужбовці криворізької 17-ї танкової бригади. Бійці залишились приємно враженими незвичайним концертом. 

 

"Світові джазові хіти у виконанні колективу Майка Кауфмана-Портникова створили неймовірну атмосферу. Такі заходи надихають, дають можливість відпочити і наближають нас до настільки очікуваного світу на нашій землі", - зазначив Олександр Куць.

 

У програмі фестивалю бійці прослухали виступи джазових колективів Донеччини, побачили виставку картин Спілки художників України, а також виступ піаніста-віртуоза, лауреата міжнародних конкурсів Майка Кауфмана-Портникова.

 

Гостей зустрічали міми та вихованці місцевої музичної школи, - повідомляє dnews.dn.ua. - Артистів подорож під землю трохи налякала, але вони швидко «акліматизувалися» і взяли перші акорди.

 

«Коли ми спускалися на ці 300 метрів донизу, ну, жим-жим такий був трошки, я вперше в таких умовах. Це дуже цікаво. Акустика приголомшлива. Тепер вже починаємо чути одне одного, і відчувати, як воно пересувається в повітрі. Це просто неймовірні відчуття», - поділився Майк Кауфман-Портников.

 

Про незвичайну акустику шахти відомо давно. Кілька разів тут грали симфонічну музику, а джаз - уперше. Як кажуть місцеві працівники, кристали солі змушують інструменти звучати мелодійніше.

 

Фестиваль організувала місцева облдержадміністрація, щоб підкреслити, наскільки різноманітне культурне життя на Донбасі.

«Кожен такий захід - це все-таки крок до миру. Крок до світу. Ми показуємо, що ми не тільки воюємо, а й живемо», - сказав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

 

Фото зі сторінки Олександра Куця. Відео - нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: