4 місяці – без води. У селі Мар’ївка неподалік Кривого Рогу люди залишаються без живильної вологи

СОЦІУМ
19.07.19 - 18:04

У селі Мар’ївка Ордо-Василівської сільради через ліквідацію державного сільгосппідприємства та продаж у приватну власність трансформаторів насосна станція знеструмлена і не качає воду з водосховища.

Цей струмок – візитівка села, бо він – єдине джерело води для мешканців. Із питною водою у домівках люди попрощалися ще чотири місяці тому. Відтоді сумнівної чистоти джерело – єдиний порятунок.

 

«Не знаю, чи хтось брав на дослідження цю воду. Але ми нею користуємося, тому що іншого виходу немає. Інколи нам качають воду, але вона прямо з річки для технічних цілей. Тільки частина села отримує цю технічну воду, тому що далі немає такої потужності, щоб дійшла вона до всіх жителів нашого села», – розповідає місцева мешканка Світлана Музиря.

 

На очільників району скаржилися в Софіївську райдержадміністрацію і правоохоронцям. Відповідь отримали від РДА, щоправда, в усній формі – скоро все вирішать. Голова сільради існування проблеми не заперечує, однак обмежується констатацією фактів, про вирішення – ані слова.

 

«На даний момент ми всі без води, у нас є дитячий садочок, який відвідують 25 діточок, там взагалі з водою найскрутніше, батьки у баклажках носять її дітям. Вода в таких закладах повинна бути проточна і вона кожного дня повинна бути», – зазначила голова Ордо-Василівської сільської ради Вікторія Трофименко.

 

Для багатьох селищ порятунком стає завіз питної води. У Мар’ївці до такої опції не вдалися.

 

Вода у крані – дві години на добу, вдома – запаси неочищеної вологи зі струмка і обірвані дроти трансформатору. За таких умов мешканці Мар’ївки не опускають рук.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: