45 врятованих криворізьких кажанів знайшли притулок у Харківському екопарку

СОЦІУМ
15.12.19 - 10:52

Пам'ятаєте цю історію з порятунком рукокрилих? Тепер 45 криворізьких кажанів знайшли затишний притулок у Харківському екопарку Фельдмана.

Як ми писали,  на початку грудня в Кривому Розі на балкон багатоповерхівки злетілися десятки кажанів. Непрохані гості завітали до квартири на шостому поверсі дев'ятиповерхівки. 

 

Власники оселі звернулись по допомогу до ДСНС. Рятувальники оперативно прибули на місце і дістали тварин з балкона.

 

ДСНСники виловили кажанів і помістили їх у картонну коробку. Врятованих тварин відправили до Центру реабілітації рукокрилих Харківського Екопарку Фельдмана. 

Тепер вони мешкають у Центрі реабілітації кажанів Фельдман Екопарк.

 

На сайті екопарку повідомляють, що з настанням холодів кажанів сюди привозять з різних регіонів України.

 

Зараз тут знаходяться більше 650 цих червонокнижних тварин. Найбільшу партію врятованих рукокрилих - 500 особин, доставили тиждень тому з Запоріжжя.

 

Ще 45 передали з Кривого Рогу, 20 - з Маріуполя, шість - з Полтави, по одній - з Одеси, Херсона, Мелітополя, Лубен і Ужгорода. За словами співробітників Центру, з кожним роком збільшується і кількість летючих мишей, врятованих харків'янами і жителями Харківщини - в цьому році їх уже близько 100.

 

«Щодня до 10 разів нам телефонують не тільки з різних районів міста і області, а й з усіх куточків України. Співробітники Центру консультують телефоном і виїжджають, якщо є можливість, на місце, що забрати кажанів, яких потім обстежують і починають готувати до зимівлі.

 

Кожного врятованого з рукокрилих необхідно оглянути, зважити, напоїти і нагодувати, а вже тільки потім відправити спати в холодильник, - розповіла співзасновник Центру реабілітації кажанів Фельдман Екопарк Альона Прилуцька. 

 

Центр реабілітації кажанів Фельдман Екопарк - єдина не тільки в нашій країні, а й у всій Східній Європі зоозахисна організація, що спеціалізується на порятунок кажанів. За час свого існування вона врятувала більше 12 000 цих тварин.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: