5 тисяч журавликів - в небо! ПівдГЗК до свого ювілею отримав Національний рекорд

СВЯТО
17.07.20 - 17:07

Сьогодні о 5-ій ранку на стадіоні житломасиву Південного комбінату було велелюдно. Вихованці місцевого Палацу культури нетерпляче юрмилися тут разом зі своїми керівниками. Усе - заради встановлення Національного рекорду України.

Звідси повітряною кулею піднялися в небо аж 5 тисяч паперових журавликів. Їх у техніці оригамі виготовляли діти, батьки і педагоги.   

"Ідея з'явилася під час карантину, коли діти займалися з керівниками гуртків дистанційно. Ми прийняли рішення зробити паперових журавликів. У нас - 360 вихованців, і кожен колектив узяв активну участь, і батьки допомогли у виготовленні наших пташок", - розповідає Анжеліка Вовк, директор Палацу культури та творчості Південного ГЗК.

 

Натхненницею "журавлиного перфомансу" свого часу виступила відома у місті майстриня-рукомесниця, теж рекордсменка, Наталія Мудрик. Вона допомагала навчати діток створювати журавликів.

 

Педагоги кажуть - прагнули перевищити число 3 тисячі. Саме про таку найбільшу кількість пташок-оригамі чули від колег. Зрештою, перевершили майже удвічі. Кажуть, допомогли наполегливість і спільні зусилля. 

Це було незвичайно й азартно, - зізнаються діти, які виготовляли журавликів.

Винагорода за працю для найсміливіших - політ на повітряній кулі. Таку подію місцеві діти точно запам'ятають надовго. Нагадуватиме про цей день і висока офіційна відзнака.

 

Сьогодні Палац культури отримав її за встановлення Національного рекорду України. Свою перемогу ініціатори присвятили 65-річному ювілею Південного комбінату та професійному святу гірників і металургів.  

 

Як ми писали, до свого ювілею Південний ГЗК виготовив стінопис "Покоління майбутнього" на будинку при в'їзді в житломасив. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: