5,5 тисячі приписів, 500 тисяч гривень штрафів - результат роботи Інспекції з благоустрою Кривого Рогу

ВАЖЛИВО
24.04.19 - 9:48

На сьогоднішній сесії міської ради депутати заслухали доповідь начальниці Інспекції з благоустрою Кривого Рогу Юлії Ставецької.

В інспекції благоустрою наразі працюють 14 фахівців, серед яких 6 - у відділі інспектування, 4 - у відділі реклами, 2 - у секторі видачі дозволів, який веде реєстр розкопів, складає протоколи у разі недотримання правил благоустрою.

 

Очільниця структури зазначила, що мешканці Кривого Рогу потерпають від численних розкопів погребів на їхніх прибудинкових територіях.

Прикметно, що вперше на вирішення цієї проблеми були виділені кошти з міського бюджету.

 

Гострою проблемою в місті є стан утримання контейнерних майданчиків. Усі вони будуть обліковані та облаштовані системами для розміщення ТВО. 

 

75 контейнерних майданчиків будуть розміщені у Кривому Розі вже найближчим часом. 

 

Також інспектори формують перелік рекреаційних зон, де відпочивають мешканці міста, щоб забезпечити їх контейнерними майданчиками. У цьому є гостра потреба, підказана самими криворіжцями.

 

У доповіді керівниці Інспекції йшлося про незадовільне виконання своїх обов'язків підприємцями. Зокрема, на багатьох об'єктах бізнесу прилегла територія нерідко засмічена, розбиті сходинки, взимку не посипаються протиожеледними сумішами. 

 

Працівники інспекції, разом з патрульною поліцією, вживали заходів з подолання стихійної торгівлі на вулицях. Ці заходи були доволі успішними і будуть проводитись у подальшому.

 

Йшлося про проблему відкритих люків, пов'язану з розкраданням "металістами" кришок каналізаційних та комунікаційних люків.

 

Над вирішенням цієї проблеми інспекція працювала спільно з містянами - в режимі онлайн та спілкуванні на сторінці Фейсбук криворіжці повідомляли адреси, де розташовані відкриті колодязі. 

 

У співпраці з Кривбасводоканалом та Укртелекомом змогли накрити 1000 колодязів.

 

Юлія Ставецька поділилась успіхами в роботі з демонтажу незаконно встановленої реклами, розтяжок над вулицями та шляхами, самовільно розміщеними оголошеннями на деревах.

 

Йшлося і про неякісно закріплені, занедбані рекламні конструкції, які несли загрозу здоров'ю і життю мешканців.

 

Загалом, за період роботи інспекції на порушників Правил благоустрою було складено 5,5 тисячі приписів, накладено штрафів на півмільйона гривень.

 

Проект рішення про роботу інспекції було підтримано більшістю голосів депутатів.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: