60 кілограмів риби на майже 700 тисяч гривень: у Криворізькому районі затримали браконьєрів

КРИМІНАЛ
06.07.22 - 13:34

Майже за три місяці на Дніпропетровщині виявили понад 300 порушників. Вони незаконно виловили понад 1 тонну риби, чим завдали збитків на 4,5 мільйони гривень. Про це повідомили під час брифінгу в обласній адміністрації.

«На Дніпропетровщині завершився нерест, який тривав з 16 квітня. У цей період рибу важливо залишити в спокої, аби біоресурси у водоймах відновилися. Тому діяли обмеження. Зокрема, заборона на лов сітками та електровудками», – зазначила директорка департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОВА Ірина Понікарова.

 

Дотримання правил нересту контролюють Управління Держагентства меліорації та рибного господарства, Нацполіція, екоінспекція.

 

«Одне з найбільш грубих порушень сталося у Криворізькому районі. Там у браконьєрів вилучили 60 кг риби. Вони завдали збитків майже на 682 тис. грн», – розповів начальник управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області Василь Волков.

 

За порушення правил нересту для «чорних рибалок» передбачено штраф – до 680 грн. Вони мають відшкодувати й збитки за кожну виловлену рибу. Наприклад, за карася – 1580 грн, за сома – 5180 грн.

 

Злісним браконьєрам загрожує кримінальна відповідальність. До слідчих органів уже передали 33 матеріали для відкриття таких проваджень.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: