7 продуктів, які дієтологи не вважають шкідливими

ЗДОРОВ'Я
04.04.19 - 14:22

Будь-який дієтолог вам скаже, що оброблені продукти не приносять організму користі. Але є кілька, які не втрачають своїх корисних властивостей навіть після обробки. До того ж, вони смакують і гарно втамовують голод.

Першість дієтологи віддали йогурту. Незважаючи на те, що цей продукт законсервований у пластиковому контейнері, він протеїн, вітамін B12 та кальцій.

 

Друге місце вибороли заморожені овочі. Такі овочі мінімально оброблені. До того ж, їх заготовлюють у той час, коли вони надзвичайно багаті на вітаміни та поживні речовини. Низькі температури у морозильнику не вбивають їх.

 

Бронзу дієтологи віддали томатним соусам. Вони містять більше лікопену, ніж свіжі помідори. Лікопен – це речовина, яка допомагає організму боротися з раковими клітинами.

 

Мариновані огірки. Пробіотики, які містяться у соліннях та маринадах, підвищують імунітет. Мариновані огірки чи соління низькокалорійні, тож вони можуть бути легким перекусом між основними стравами.

 

Органічне желе. Попри те, що такий смаколик містить цукор, він допомагає одержати дозу антиоксидантів і фітонутрієнтів. Ці речовини допомагають організму боротися з захворюваннями.

 

Темний шоколад.  Здатен поліпшити рівень холестерину в крові і навіть знизити кров'яний тиск.

 

Сир-косичка. Користь сиру залежить від конкретного вибору. Органічні моцарела чи чеддер є найкращим варіантом, адже вони низькокалорійні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»