70 % навчання – на виробництві. КЗРК долучився до системи дуальної освіти

ОСВІТА
06.11.19 - 15:00

У профшколах Дніпропетровщини впроваджуватимуть дуальне навчання. За його принципом, студент 70 % навчального часу проводить на виробництві та отримує зарплатню. Про це повідомив голова ДніпроОДА Олександр Бондаренко під час зустрічі з керівниками Федерації організацій працедавців області та Дніпропетровського об’єднання профспілок.

Серед підприємств, що долучилися до системи дуального навчання, – Криворізький залізорудний комбінат, КБ «Південне», Південмаш, Придніпровська залізниця і «Павлоградвугілля».

 

Дуальне навчання – система профосвіти, яку Україна запозичила у Німеччини. В її основі – тісна співпраця навчальних закладів та підприємств. Нині на Дніпропетровщині успішно діють майже півтора десятка таких поєднань.

 

«Маємо об’єднати зусилля задля розвитку і процвітання Дніпропетровщини. Роботодавці зацікавлені у підготовці фахівців саме тих професій, у яких є потреба на виробництві. Учні профшкіл хочуть бути упевнені, що зможуть у майбутньому працевлаштуватися за фахом. У поміч – «дуети» із підприємств та навчальних закладів», – наголосив Олександр Бондаренко.

 

Голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв зазначив, що роботодавці у такій співпраці зацікавлені, оскільки через масову міграцію вони відчувають голод на ринку праці.

 

Натомість дуальна система передбачає, що підприємства зазнають певних витрат на навчання, тому не всі заохочені набирати студентів на роботу прямо зараз.

 

На Дніпропетровщині – понад півсотні ПТУ, коледжів, ліцеїв та інших закладів профосвіти.

 

Фото - пресслужби Дніпропетровської ОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: