Адміністрація КЗРК оголосила про скорочення штату і виведення всіх колективів у простій

РЕЗОНАНС
24.09.20 - 12:15

Сьогодні на сайті ПАТ «Кривбасзалізрудком» опублікували заяву у зв’язку з ситуацією, що склалася довкола 22-добового страйку шахтарів.

"З самого початку акції протесту, оголошеної деякими з працівників шахт «Родіна», «Октябрська», «Гвардійська» і «Тернівська», керівництво «Кривбасзалізрудком» вживало всіх можливих заходів для вирішення ситуації, незважаючи на те, що вимоги шахтарів були завідомо нездійсненними, - йдеться у повідомленні. - З метою зняття напруженості та недопущення порушень трудових прав колективу підприємства, за участі народних депутатів України, представників Уряду, органів Держпраці, ДніпроОДА та заступника голови Національної служби посередництва і примирення, адміністрація ПАТ «Кривбасзалізрудком» проводила неодноразові перемовини з представниками, що страйкують, пропонувала різні варіанти підвищення заробітної плати, підготувала і навіть підписала Меморандум про взаєморозуміння".

 

Адміністрація КЗРК повідомляє, що підвищила розміри тарифних ставок і окладів на 10–25% в залежності від професій, був також доповнений список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки й посадові оклади на 25%. Додатково запропонували підвищення розмірів тарифних ставок і окладів всім працівникам підприємства на 10% з 01.10.2020. 

Правління комбінату заявило, що зверталося до всіх компетентних державних регулюючих органів та профспілок з проханням посприяти тому, щоб вивести людей на поверхню, але і це не призвело до будь-якого результату.

 

Правління підприємства офіційно інформує про те, що:

 

1. Звертається із заявою до правоохоронних органів з проханням в межах діючого законодавства і наданих їм повноважень примусово припинити порушення законодавства, що блокують виробничий процес і майно підприємства, а також дати правову оцінку діям осіб, що проводять протиправну діяльність стосовно підприємства або підбурюють до протиправної діяльності, зокрема з використанням ЗМІ.

2. Задля мінімізації збитків, збереження виробничого обладнання, попередження негативного впливу на довкілля вимушені почати заходи з підготовки підприємства до тривалого простою.

 

Адміністрація комбінату повідомила працівників підприємства і профспілки про скорочення штату у зв’язку із вимушеною зупинкою виробництва і попередила, що в нинішніх умовах залишатися в шахтах небезпечно для життя та здоров’я, тому починає зупинку всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів у простій.

 

«Кривбасзалізрудком» не відмовляється від подальших перемовин з протестувальниками, але виключно тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню. У цьому випадку керівництво підприємства готове обговорювати вимоги шахтарів і шукати компроміс там, де це буде можливим", - резюмують у заяві.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: