Агов, нескорені! АТОвців Дніпропетровщини запрошують до національної збірної України на «Invictus Games»

ВІЙСЬКОВІ
02.07.19 - 10:09

9 дисциплін, 19 країн, 500 учасників. У 2020 році Україна втретє візьме участь в «Іграх Нескорених». Нині триває набір АТОвців до національної збірної. 

«У травні 2020 року відбудуться чергові міжнародні змагання для військових із інвалідністю «Ігри Нескорених». Вони пройдуть у Нідерландах. Участь візьмуть 500 військових із 19 країн світу. Україну представлятимуть 20 спортсменів», – сповістили в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації.

 

Учасники змагатимуться в стрільбі з лука, легкій атлетиці, веслуванні на тренажерах, екстремальному керуванні, пауерліфтингу, велоспорті на шосе, волейболі сидячи, плаванні та реґбі у візках.

 

Подати заявку на участь можуть військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Нацполіції, СБУ, а також добровольці, які були поранені чи травмовані під час АТО чи миротворчих операцій за участі України. Реєстрація – за посиланням. Вона триватиме до 20 липня. 

Спортивні тестування кандидатів відбудуться 13 липня у Львові, 20 липня – в Одесі, 27 липня – у Києві. Національні змагання пройдуть 8 вересня у столиці. Склад української збірної оголосять 17 жовтня.

«Ігри Нескорених» – це міжнародні спортивні змагання для військових, які отримали травми під час бойових дій. Участь беруть команди з країн-членів НАТО та стратегічних партнерів Альянсу. Перші «Ігри Нескорених» відбулися в 2014 році в Лондоні.

 

Українська збірна приєдналася до змагань у 2017 році. Тоді жовто-блакитна команда завоювала 8 золотих, 3 срібні та 3 бронзові медалі. У 2018 році «Ігри Нескорених» пройшли в австралійському Сіднеї. Українці взяли 14 нагород.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: