Ахметов направляє 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом

БІЗНЕС
20.03.20 - 11:11

Рінат Ахметов направляє 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом. Для цього він об'єднав усі ресурси - Благодійного Фонду, компаній ДТЕК і Метінвест, ФК «Шахтар» і всіх активів SCM - для допомоги Україні.

«Коронавірус - це біда, з якою сучасний світ зіткнувся в такому масштабі, напевно, вперше. Я абсолютно впевнений, що в цій ситуації кожен повинен подумати, чим конкретно він може допомогти Україні й українцям», - сказав Рінат Ахметов.

 

За особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова, для всієї країни закуплять ще 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус. У найкоротші терміни вони будуть передані до Стабілізаційного фонду, ініційованого Президентом України. Крім того, додатково будуть придбані як мінімум 200 апаратів ШВЛ, необхідні для порятунку життів людей, та інше обладнання.

 

«Ми не будемо стояти осторонь - ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати. У співпраці з МОЗ ми зробимо все, щоб не допустити епідемії коронавірусу в містах нашої присутності і у всій країні. Тільки об'єднавши наші зусилля перед обличчям небезпеки, ми зможемо зробити так, щоб Україна впоралася з усіма викликами, які перед нею стоять», - підкреслив Рінат Ахметов.

 

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, вже було закуплено і передано МОЗ обладнання для ефективного лікування ускладнень коронавірусу висококласні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) SERVO-I UNIVERSAL и SERVO AIR шведського виробництва та інше обладнання.

 

Фонд також уже закупив засоби індивідуального захисту для українських медиків: унікальний ізолюючий мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих EgoZlin biobag EBV, захисний біологічний і протихімічний костюми з фільтрувально-вентиляційною установкою EOBO-20 EgoZlin, захисні одноразові комбінезони від хімічних засобів, інфрачервоні термометри з лазерною указкою, захисні маски, окуляри.

Крім того, Фонд Ріната Ахметова закуповує аналізатори експрес-тестів на коронавірус у комплекті з тест-картриджами, а також 20 000 експрес-тестів.

Ще 22 апарати ШВЛ встановлені в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих Фондом по всіх округах країни за проєктом «200 швидких для України».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: