Альбом "Кривий Ріг крізь об'єктив німецького солдата" - серед переможців конкурсу "Книжка року"

КУЛЬТУРА
14.02.20 - 16:11

Нещодавно виданий у нашому місті фотоальбом "Кривий Ріг крізь об'єктив німецького солдата" увійшов до переліку переможців Національного рейтингу "Книжка року" за 2019 рік.

Переможців ХХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року’2019» визначали в різних номінаціях: дитяче свято, візитівка, обрії, Софія, красне письменство.

 

Унікальне криворізьке видання увійшло до "короткого листа" лідерів у номінації "Візитівка", розділ "Краєзнавча і туристична література", де номінувалося 36 видань.

 

Урочисте нагородження переможців заплановане на 21 лютого. Організатори обіцяють, що книжкове свято буде цікавим і яскравим.

 

Як ми писали, фотоальбом "Кривий Ріг крізь об’єктив німецького солдата (1941 – 1944 рр.)" видав відомий криворізький краєзнавець Ігор Рукавіцин.

 

У створенні альбому взяли участь відомий криворізький фотомайстер Георгій Аргунов, науковий супровід унікальних знімків зробив історик, професор історії КНУ Віталій Стецкевич.

 

Видання зібране із 207 репродукцій з німецьких фотоальбомів та архівів - аматорських фотографій, зроблених німецьким офіцерами та солдатами, які окупували Кривий Ріг у роки Другої світової.

 

Ігор Рукавіцин - ідейний натхненник новодруку. Він вклав у створення альбому великі кошти й копітку працю, ретельно збираючи на інтернет-аукціонах світлини з солдатських альбомів.

.

У фотоальбомі - 200 сторінок з реального життя окупованого Кривого Рогу очима німців, з їхніми власними підписами (найчастіше - кепкуванням та висміюванням страшних злигоднів, у яких мешкали на той час радянські люди).

 

Детальніше про новодрук ми розповідали тут.

 

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» існує вже понад два десятиліття. Конкурс мотивує письменників і видавництва, сприяє розвитку українського книжкового ринку. 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: