Антирекорд. Найбільше зброї в області здали криворіжці та дніпряни

СОЦІУМ
06.11.19 - 13:36

У жовтні громадяни добровільно здавали зброю до правоохоронних органів, завдяки чому уникнули відповідальності за незаконне її зберігання.

Про це сьогодні під час пресконференції розповів начальник відділу контролю за обігом зброї управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Андрій Алексєєнко.

 

«Загалом громадяни здали до органів поліції 396 одиниць зброї, з яких 5 – нарізної, армійських зразків, 51 одиницю нарізної мисливської та 338 гладкоствольних мисливських рушниці. Також принесли 522 одиниці боєприпасів, з яких 468 – зброї армійських зразків. Окрім цього, мешканці області здали до поліції 6 снарядів, 8 гранат та одну міну, 177 спецзасобів, серед яких 119 газових пістолетів та револьверів», – розповів Андрій Алексєєнко.

 

Начальник відділу контролю зазначив, що найбільше зброї здали у Дніпрі, Кривому Розі та Кам’янському. Зокрема, криворіжці добровільно принесли до поліції 32 одиниці зброї, з них 10 - з незаконного обігу, 28 спецзасобів, 142 боєприпаси армійських зразків, 29 снарядів. Звільнено від кримінальної відповілальності 11 мешканців Кривого Рогу.

 

Він нагадав, що за незаконне поводження зі зброєю громадяни несуть кримінальну відповідальність за ст. 263, 264 КК України, від якої будуть звільнені лише в разі її добровільної здачі органам влади.

 

Фото та відео - відділу комунікації поліції Дніпропетровської області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: