Апеляційний суд Кривого Рогу став на бік шахтарів, позов КЗРК залишив без задоволення

РЕЗОНАНС
14.09.21 - 15:31

В апеляційному суді Кривого Рогу сьогодні відбулося засідання у скандальній справі КЗРК проти шахтарів. 

Нагадаємо, після торішньої 43-добової акції протесту гірників чотирьох шахт за підвищення заробітної плати та покращення умов праці, "Криворізький залізорудний комбінат" подав проти них позов до суду. Серед 417 протестувальників відповідачами були вказані 10 осіб. 

 

У підсумку, 7 травня суддя Жовтневого райсуду Ростислав Дехта визнав дії 8 шахтарів, які брали участь "у страйку", неправомірними. Але вони подали апеляцію. 

 

Захист шахтарів наполягав на тому, що насправді це був не страйк (саме цей термін прозвучав у рішенні Жовтневого суду), а мирна акція протесту.

 

У свою чергу, адміністрація КЗРК теж подала апеляцію, в якій указала факт неправомірних дій працівників, який, на її думку, не був врахований судом першої інстанції. Як відомо, керівництво КЗРК від початку протестів наголошувало на тому, що вважає їх "офіційно неоголошеним страйком".

 

Врешті, колегія суддів не задовольнила позов КЗРК і скасувала попереднє рішення Жовтневого райсуду про визнання факту страйку. 

 

"Рішення Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 7 травня 2021 року в частині задоволення позивних вимог АТ «Криворізький залізорудний комбінат» про визнання дій Стояновського Віктора Віталійовича, Ремінного Богдана Ігоровича, Мушніка Сергія Сергійовича, Гриневича Валерія Олександровича, Алькіна Георгія Юрійовича, Сороки Микити Станіславовича, Гаркуші Тетяни Олександрівни, Дехтярьова Євгена Миколайовича щодо проведення фактичного страйку та залишення у гірничих виробках шахт «Октябрська» та «Родіна» АТ «Криворізький залізорудний комбінат» у небезпечних підземних умовах після закінчення робочого дня (зміни) без дотримання встановленого законом порядку, неправомірними – скасувати та ухвалити в цій частині нове рішення про відмову в задоволенні зазначених позовних умов…Та стягнути з роботодавця кошти – 25 224 грн сплаченого судового збору за подання апеляційної скарги", - йдеться у рішенні Апеляційного суду.
 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: