«АрселорМіттал Кривий Ріг» добудує для міста газопровід довжиною 3,8 кілометра

БІЗНЕС
22.08.19 - 10:09

«АрселорМіттал Кривий Ріг» добудує газопровід для міста, - повідомляє пресслужба підприємства. 

«АрселорМіттал Кривий Ріг» виділить понад 10 млн грн на добудову газопроводу довжиною 3,8 кілометра.

 

Після цього він буде безоплатно переданий «Криворіжгазу» для подальшої експлуатації – розподілу природного газу понад 35 тисячам споживачів у Довгинцевському і частково Металургійному та Інгулецькому районах міста. 
 

Ще у 2003–2004 роках «Криворіжсталь» власним коштом збудувала три газопроводи. Два з них були введені в експлуатацію, а третій (для міста та зовнішніх споживачів) – ні.

 

Передбачалося, що новий газопровід замінить старий, що був прокладений ще у 60-х роках минулого століття. До того ж його частина – приблизно 200 метрів – виявилася на території, яка була виділена в 80-х роках комбінату для розміщення шлакових відвалів.

 

З 1995 року вона не використовувалася через досягнення проектних показників з обсягів відходів. У зв'язку з чим сьогодні дістатися до цієї ділянки газопроводу для його ремонту або обслуговування вкрай важко. 
 

«АрселорМіттал Кривий Ріг» вирішив повернутися до розгляду цього питання та добудувати газопровід у 2019 році своїм коштом.

 

У червні-липні служба постачання меткомбінату визначила вартість завершальних робіт за цим проектом і запустила тендерні процедури.

 

Днями буде обраний підрядник. На реалізацію проекту потрібно близько двох місяців і понад 10 млн грн. Завдяки допомозі металургійного підприємства, не потрібні будуть додаткові інвестиції з боку «Криворіжгазу». 
 

Про те, що роботи необхідно прискорити, свідчить і той факт, що минулого понеділка стався невеликий витік газу на діючому газопроводі «Криворіжгазу».

 

Були оперативно вжиті заходи для його локалізації. Наразі загрози для виробничої діяльності меткомбінату та транспортування природного газу споживачам немає.

 

Фахівці «АрселорМіттал Кривий Ріг» і «Криворіжгазу» після обстеження підтвердили, що тиск на точці виходу і входу не змінився та залишився тим самим.

 

Газопостачання 35 тисяч споживачів відбувається без перебоїв, частина з них була підключена до іншої  газорозподільної станції. За даними «Криворіжгазу», без газу поки залишаються два заводи та 460 споживачів у с. Ілліча. 
 

Фахівці «Криворіжгазу» та «АрселорМіттал Кривий Ріг» найближчим часом визначать усі технічні параметри, необхідні для швидкого виконання робіт і введення в експлуатацію нового газопроводу. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: