АрселорМіттал Кривий Ріг оголосив про закриття мартенівського цеху

ОФІЦІЙНО
20.02.20 - 16:17

 У березні 2020 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» зупиняє роботу двохванного сталеплавильного агрегату № 6. Вивід з експлуатації ДСПА-6 знаменує закриття мартенівського цеху підприємства, - офіційно повідомляють на підприємстві.

"У межах масштабної програми модернізації компанія поетапно відмовляється від застарілих технологій, забезпечуючи оновлення виробничих потужностей з впровадженням природоохоронних проєктів.
 

Найближчим часом двохванний сталеплавильний агрегат № 6 буде відключений від джерел енергопостачання з подальшим демонтажем основного обладнання. Планується, що дана цехова територія надалі використовуватиметься як склад вогнетривів підприємства.
 

 

З 2011 року в мартенівському цеху «АрселорМіттал Кривий Ріг» експлуатувався лише ДСПА-6 після того, як мартенівська піч № 4 була зупинена та демонтована. Закриття мартенівського виробництва, як застарілої технології виплавки сталі, стало можливим завдяки реалізації інвестиційної програми підприємства – будівництву нових сучасних агрегатів і модернізації діючих. Оптимізувати процес виплавки сталі, зробити його більш швидким і екологічним, допомогло будівництво нових машин безперервного лиття заготовок і реконструкція конвертерного цеху з оновленням газоочисток. Після закриття мартену виробництво сталі повністю буде зосереджено у конвертерному цеху та залишиться на рівні близько 5,5 млн тонн на рік.

"Реалізація стратегічних інвестпроєктів є причиною не лише змін у технології виробництва, але й безпосередньо впливає на організаційну структуру. Будівництво нових об'єктів передбачає створення сучасних робочих місць. При цьому вивід з експлуатації застарілого обладнання також приносить зміни для нашого персоналу. Наразі колектив мартенівського цеху налічує близько 250 працівників. Більшість з яких – висококваліфіковані фахівці, які мають колосальний досвід. Незважаючи на те, що цех, який став для них другою домівкою, закривається, нам важливо зберегти перш за все професіоналів у команді «АрселорМіттал Кривий Ріг». Ми готові надати можливості для працевлаштування на актуальні для нашого підприємства вакансії, тим більше, з урахуванням браку кваліфікованих кадрів на ринку праці України. Наприклад, розливальники сталі, з їхнім безцінним досвідом і знаннями, після закриття мартену стануть першими претендентами на переведення до нашого конвертерного цеху за основним фахом. Також ми можемо запропонувати інші, більш універсальні професії, – у наших ремонтних цехах. У кожному конкретному випадку рішення буде ухвалюватися індивідуально у повній відповідності з вимогами трудового законодавства. План закриття мартенівського цеху розробляється досить давно, тому вже сьогодні ми розуміємо, як ефективно перерозподілити охочих продовжити роботу у нових умовах на інших робочих місцях, забезпечуючи при цьому конкурентний рівень заробітної плати, соцпакет і усі пільги, якими користуються працівники «АрселорМіттал Кривий Ріг», - пояснила Юлія Чермазович, директор департаменту з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

 

Як ми раніше писали, повне виведення ДСПА-6 із експлуатації стало можливим за активного втручання державних органів, міської влади та екологічних організацій.

Громадськість Кривого Рогу протягом останніх п'яти років говорила про те, що основним забруднювачем повітря нашого міста є "АрселорМіттал Кривий Ріг", зокрема й двохванний сталеплавильний агрегат ДСПА-6.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: