АрселорМіттал Кривий Ріг, ПівнГЗК та ПівдГЗК - у ТОП-200 найприбутковіших підприємств України

БІЗНЕС
12.09.19 - 13:24

БізнесЦензор підготував рейтинг 200 найбільших компаній за доходами 2018 року. Він засвідчив, що найбільші прибутки - від перепродажу газу та видобування залізної руди. - biz.censor.net.ua. До переліки увійшли і найбільші криворізькі підтприємства. 

За інформацією видання, сукупний дохід 200-х найбільших компаній України в 2018 році становив 3,47 трлн грн. Це на 24% більше, ніж у 2017 році.

 

ТОП-10 НАЙБІЛЬШИХ ЗА ВИРУЧКОЮ КОМПАНІЙ

 

Найбільша українська компанія – НАК "Нафтогаз" в 2018 році отримала 204,9 млрд грн, або на 10% більше, ніж в 2017 році. Чистий прибуток становив 13,6 млрд грн.

 

Друге місце ДП "Енергоринок" – 171,4 млрд грн. Це оператор розрахунків на електроенергетичному ринку. Дохід компанії - це весь обсяг виробленої в Україні електроенергії в грошовому еквіваленті.

 

Замикає трійку найбільших компаній України – "АТБ-маркет". Ця дисконтна мережа гіпермаркетів в 2018 році отримала 86 млрд грн доходу і 2,7 млрд грн прибутку. 

 

Далі в рейтингу – меткомбінати "Азовсталь" та ММК ім.Іліча, які входять в групу "Метінвест".

 

У десятку найбільших компаній входять меткомбінат "Арселор Міттал Кривий Ріг" Лакшмі Міттала, та ще  метзавод Ахметова – "Запоріжсталь".

 

Замикає ТОП-10 компанія "Сільпо-Фуд". Вона входить в Fozzy Group, яка об'єднує мережі маркетів "Сільпо", "Фора", Fozzy, Le Silpo, Thrash, ringoo та мережу аптек "Біла ромашка".

 

У ТОПі найприбутковіших галузей - енергетика, гірничо-металургійний та агро-промисловий комплекси. 

 

ДЕСЯТЬ НАЙПРИБУТКОВІШИХ КОМПАНІЙ 2018 РОКУ

 

Найприбутковішою компанією України в 2018 році було найбільше газовидобувне підприємство "Укргазвидобування". Чистий прибуток компанії минулого року становив 27,1 млрд грн.

УГВ входить в НАК "Нафтогаз України", який відповідно отримав 13,6 млрд грн прибутку.

 

Третьою найприбутковішою компанією є "АрселорМіттал Кривий Ріг" – найбільший гірничо-збагачувальний комбінат, який належить міжнародному металургійному холдингу ArcelorMittal Лакшмі Міттала.

 

У десятку найприбутковіших компаній України також входять приватна газовидобувна компанія "Нафтогазвидобування", найбільше вугільне підприємство України – ДТЕК "Павлоградвугілля" та два потужних гірничо-збагачувальних комбінати: Північний ГЗК та Південний ГЗК, які видобувають залізну руду в Кривому Розі.

 

 

НАЙБІЛЬШ ЗБИТКОВІ КОМПАНІЇ 2018

 

Найбільш збитковою компанією України 2018 року став оператор магістральних газопроводів України – "Укртрансгаз", який показав 31,8 млрд грн збитку. Це на 31% більше, ніж в 2017 році.

Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського торік отримав 29 млрд грн збитку. 

 

Найбільший авіаперевізник України – Міжнародні авіалінії України показав 2,7 млрд грн збитку. 

 

 

Діаграми biz.censor.net.ua.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: