«АрселорМіттал Кривий Ріг» працюватиме на 2/3 навантаження, - Мауро Лонгобардо

ОФІЦІЙНО
06.07.22 - 13:58

З липня переважна частина колективу "АрселорМіттал Кривий Ріг", включно з топменеджментом та працівниками-іноземцями, працюватиме на 2/3 навантаження, - йдеться на офіційній сторінці АМКР.

Звернення генерального директора Мауро Лонгобардо до працівників підприємства «Арселор Міттал Кривий Ріг»:

 

«Шановні колеги!
 

На жаль, сьогодні змушені поділитися з вами поганими новинами. Війна триває, і чим довше продовжується російське вторгнення, тим важче виживати українським підприємствам. Настав час важких рішень і для «АрселорМіттал Кривий Ріг».
 

Воєнні місяці стали справжнім випробуванням для всіх нас. 1990 наших колег воюють у лавах ЗСУ. Сирени повітряної тривоги раз-у-раз змушують нас іти до сховищ. Бої точаться в 70 кілометрах від нас. Попри всі ці труднощі, весь цей час і гірничий департамент, і металургійне виробництво, і коксохім, і всі допоміжні підрозділи виконували свою роботу і рятували підприємство. Проте, як би самовіддано і наполегливо не працював кожен і кожна з нас, не всі труднощі вдається подолати одразу.
 

Як ви вже знаєте, через блокування агресором чорноморських портів, у нас виникли величезні труднощі з експортом нашої продукції. Ми повністю перебудували нашу логістику, зараз співпрацюємо з Укрзалізницею і намагаємось експортувати як залізорудний концентрат, так і чавун, щоб забезпечити наш комбінат доходом, а державний бюджет – податками. Витрати на те, щоб доставити сировину до нашого підприємства, а продукцію до замовників, виросли у 5 разів.
 

Останнім часом Укрзалізниця та залізничні компанії Європи не справляються з величезним обсягом залізничних вантажоперевезень з України: не вистачає потужностей. Обсяги нашого експорту вимушено зменшуються, продукція залишається на складах в Україні.
 

Крім того, уряд прийняв рішення на 70% підвищити тарифи Укрзалізниці. Це робить і без того високі витрати на перевезення непосильними для нас. Питання про виживання нашого підприємства ще ніколи не стояло так гостро. Ми змушені радикально урізати наші витрати на всіх напрямках.
 

Для керівництва компанії пріоритетом №1 залишається збереження колективу. Доки це можливо, ми боротимемося за кожне робоче місце. Тому зараз, коли у нас більше немає можливості платити зарплати в повному обсязі, ми вимушені переглянути графік роботи для працівників – як виробничників, так і адміністративного персоналу. Вже з липня переважна частина колективу, включно з топменеджментом та працівниками-іноземцями, працюватиме на 2/3 навантаження».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: