АрселорМіттал Кривий Ріг придбає три апарати ШВЛ та надасть місту свій профілакторій

ПРЯМА МОВА
19.03.20 - 13:06

 Генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо зустрівся з мером Кривого Рогу Юрієм Вілкулом для обговорення екстрених заходів з протидії поширенню коронавірусу у місті.

За результатами цих перемовимн, керівництво компанії ухвалило наступні рішення:

1. «АрселорМіттал Кривий Ріг» придбає три апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) для медичних установ Кривого Рогу. Це обладнання використовується в умовах реанімації при дихальній недостатності у пацієнтів. Наразі воно гостро потрібне медичним клінікам в усіх містах України.

 

2. З 23 березня санаторій-профілакторій «Джерело», призначений для відпочинку та оздоровлення співробітників підприємства, призупиняє свою звичайну роботу. На період всеукраїнського карантину профілакторій «АрселорМіттал Кривий Ріг» буде перепрофільований у базу обсервації. Сюди під спостереження медиків будуть спрямовувати людей без симптомів захворювання та виявленого коронавірусу, але які раніше контактували з тими, у кого Covid-19 підтвердився.

 

Також тут будуть знаходиться мешканці міста, які нещодавно повернулися з закордонних поїздок і повинні бути ізольовані. Санаторій-профілакторій розраховано на 276 місць в окремих блоках. В санаторії є можливість ізольовано забезпечувати людей гарячою їжею. В даний час представники медичної служби підприємства спільно з міськими фахівцями оцінюють можливість доукомплектування профілакторію спеціальним інвентарем, необхідним для дотримання усіх протоколів дезінфекції

 

3. Компанія обладнає 6 автомобілів швидкої допомоги медцентру підприємства усім необхідним для безпечного транспортування людей з підозрою на інфікування коронавірусом. Автомобілі будуть обладнані згідно з чинними протоколами, з обов'язковим дотриманням індивідуального захисту для медиків і водіїв (спеціальні костюми та маски). За необхідності, ці швидкі також працюватимуть і в місті.

 

Мауро Лонгобардо заявив: "Пандемія – це загальний виклик для усього світу. Ми зобов'язані стійко пройти цей період випробувань, об'єднавши усі зусилля для збереження життя та здоров'я наших людей і сталого майбутнього. Багато років поспіль «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестує у розвиток охорони здоров'я. Ми знаємо гострі потреби міста й зараз надаємо екстрену допомогу, щоб разом здолати труднощі. «АрселорМіттал Кривий Ріг», найбільший роботодавець у регіоні, докладе максимум зусиль у протидії поширенню коронавірусу як на підприємстві, так і у Кривому Розі. Ми враховуємо інструкції уряду та практичний досвід інших країн світу, своєчасно впровадили низку попереджувальних заходів всередині компанії та уважно стежимо за розвитком ситуації".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: