«АрселорМіттал Кривий Ріг» - СБУ: «Робота наших агрегатів йде без перевищення обсягу викидів забруднюючих речовин»

КОМЕНТАР
18.07.19 - 11:32

Як ми вчора писали, Служба безпеки України відкрила кримінальну справу щодо забруднення навколишнього середовища «АрселорМіттал Кривий Ріг» за статтею 441 КК України «Екоцид».

У свою чергу, пресслужба підприємства прокоментувала заяву СБУ, але зазначила, що промисловий гігант «поки не має в своєму розпорядженні офіційної інформації щодо порушення кримінальної справи Службою безпеки України за статтею 441 Кримінального кодексу України («Екоцид»)».

 

Також у пресслужбі «Арселора» зазначили, що до роботи правоохоронних органів на підприємстві ставляться з розумінням і готові сприяти їхнім діям у межах чинного законодавства.

 

«Підкреслюємо, що робота наших виробничих агрегатів ведеться відповідно до затверджених екологічних нормативів, без перевищення обсягу викидів забруднюючих речовин, встановлених державою. Уся дозвільна документація отримана підприємством в установленому порядку. Всі природоохоронні заходи, що були реалізовані раніше, або ті, терміни виконання яких були перенесені для усіх підприємств ГМК України, обов’язково проходили процедуру узгодження та візування, як мінімум, на трьох рівнях: міста, області, Міністерства екології і природних ресурсів України», – пояснили в «АрселорМіттал. – Наскільки нам відомо, до теперішнього часу жодне гірничо-металургійне підприємство в Україні ще не звинувачували за статтею 441. Хоча наше підприємство принципово не відрізняється від інших у галузі за технологіями виробництва залізорудного концентрату, чавуну та сталі, а також за ступенем впливу на навколишнє середовище. За рядом показників «АрселорМіттал Кривий Ріг» займає більш стійкі позиції, що підтверджують національні та міжнародні рейтинги».

 

Також на підприємстві зазначили, що з моменту приватизації, компанія «АрселорМіттал» постійно вкладала гроші в модернізацію виробництва. За 13 років її капітальні та операційні витрати склали 4,4 млрд доларів. Загальні інвестиції компанії в Україну перевищили 9 млрд доларів.

 

Внесок в екологію за цей період досяг 6,1 млрд грн. За минулі 13 років – з 2006 року по 2018-й – викиди в атмосферу було зменшено на 48,3%, скидання стічних вод – на 81%, розміщення відходів – на 32,4%.

 

«Ми сподіваємося, що підвищена увага до нашого підприємства державних органів влади, різних політичних сил і порушення СБУ кримінальної справи за рідкісною статтею напередодні виборів є випадковим збігом і не свідчить про цілеспрямовану дію і тиск на бізнес. Ми сподіваємося на неупереджене розслідування з урахуванням повної та достовірної інформації, яку готові надати правоохоронним органам», – підсумували у пресслужбі металургійного гіганта.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: