«АрселорМіттал Кривий Ріг» виконує масштабну реконструкцію дрібносортного стану № 250-4

БІЗНЕС
12.12.18 - 11:15

     ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочало активну стадії загальнобудівельних робіт для встановлення нового обладнання дрібносортного стану № 250-4.

Реконструкція цього стану є найбільш масштабною в прокатному департаменті за 20 років.

Це один з ключових проектів інвестиційної програми підприємства з оновлення виробничих потужностей. Загальна вартість інвестпроекту становить 55 млн доларів США.

Зараз «АрселорМіттал Кривий Ріг» випускає арматурний прокат з катаної заготовки (виробленої шляхом розливання в злитки і прокатки на блюмінгу), поперечним перерізом 80 мм.

В результаті реконструкції дрібносортного стану № 250-4, підприємство зможе виробляти арматуру з литої заготовки 150х150 мм, виробленої на машинах безперервного лиття.

Проектна потужність стану після реконструкції складе 1 040 тисяч тонн арматури в прутках і бунтах на рік.

Ефектом реконструкції стану буде поліпшення якості та виробництво нових видів продукції, наприклад, арматурного прокату №№ 8-24 у бунтах (шпульне намотування).

Крім того, стан буде виробляти арматурний прокат в пачках довжиною до 14 м, запакованих на новій механізованої лінії.

На цей час на майданчику виконана велика частина земляних та демонтажних робіт під фундаменти і будівлі інженерно-технічного забезпечення. Ведеться установка основного обладнання.

Постачальником основного технологічного устаткування раніше була обрана компанія DANIELI, яка розробляє детальний інжиніринг та виконує постачання.

Завершення реконструкції дрібносортного стану № 250-4 планують на початку 2019 року.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: