АрселорМіттал Кривий Ріг: "Якщо підвищать ренту - зупинимо роботу шахти ім. Артема"

ПРЯМА МОВА
13.09.19 - 15:43

«АрселорМіттал Кривий Ріг» буде змушений зупинити роботу своєї залізорудної шахти ім. Артема в разі підвищення ренти на видобуток залізної руди відповідно до законопроєкту №1210, внесеним на розгляд Верховної Ради.

Про це заявив заступник генерального директора комбінату Володимир Ткаченко на засіданні робочої групи комітету Верховної Ради з податкової і митної політики.

 

Він зазначив, що пропоновані зміни бази оподаткування при видобутку залізної руди матимуть украй негативні наслідки. 

 

«Якщо держава хоче, щоб переробка сировини становила 100% – вона буде 100%. Але тоді ми будемо змушені скоротити обсяги видобутку залізорудної сировини. У нас є відкриті кар'єри та шахта, ми будемо змушені заморозити її роботу. Зараз там працює понад тисячу осіб» , – сказав Володимир Ткаченко.

 

Нагадаємо, законопроєктом №1210 пропонується не тільки підвищити рентну плату за видобуток залізної руди з 8% до 10%, але і збільшити нижній поріг рентабельності залізорудної сировини з 14-25% до подвійної облікової ставки НБУ – сьогодні це 33%.

Також пропонується в якості бази для оподаткування брати вартість товарної продукції (в т.ч. концентрату, агломерату, окатишів) з вмістом Fe62-67% замість вартості видобутої руди з вмістом Fe16-30%.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: