"АрселорМітталл Кривий Ріг" перевищив норми забруднення повітря

АКТУАЛЬНО
13.02.19 - 16:32

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" останнім часом перевищує норми забруднення повітря. Найбільше шкідливих викидів у повітрі зафіксували 12 лютого.

Таких висновків дійшли екологи, повідомляють журналісти ТРК «Рудана».

 

«Наш пост №5 зафіксував перевищення по осиду вуглецю та по сірководню. Пост підприємства, який знаходиться на межі санітарно-захисної зони АрселорМіттал Кривий Ріг і розташований по вулиці Криворіжсталі, на жаль, дані передавав нерегулярно. Управління екології направило лист на підприємство з вимогою припинити забруднювати довкілля. Пропонували тимчасово знизити потужності на період несприятливих погодних умов. На практиці - місто залишилось наодинці з головним забрюднювачем довкілля», - каже головний спеціаліст міського управління екології Оксана Полуєхта.

 

«Найбільше обурює в цій ситуації те, що підприємство показує на чорне, а каже біле. На межі санітарно-захисної зони пилу вдвічі більше, ніж має бути. Для них це - нормально. Що вітер постійно жене пилюку з підвалів на Гданцівку – теж добре. На практиці, за останні 3 роки кількість викидів не зменшилася», - говорить заступник голови ГС «Екологічна рада Криворіжжя» Едуард Горьовий.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: