Асоціація міст України звернулася до Президента та ОБСЄ через тиск на місцеве самоврядування

ОФІЦІЙНО
13.10.20 - 15:42

Асоціація міст України звернулася до Президента України та міжнародних спостерігачів через тиск на місцеве самоврядування. 

"Яскравим прикладом тиску на місцеве самоврядування є дії, що чиняться відносно міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула, - повідомляють на офіційному сайті Асоціації.

 

Фактично, за два тижні до дня проведення місцевих виборів проти нього поновлено кримінальну справу п’ятирічної давнини з метою вручити підозру та обрати запобіжний захід. У таких кроках дуже прозоро вбачається намір примусити чинного мера відмовитися від участі у виборах. 

 

Асоціація міст України вкотре заявляє про недопустимість тиску на органи місцевого самоврядування та їх посадових осіб.

 

Місцеве самоврядування забезпечує життєдіяльність громад, а тиск правоохоронних органів несе пряму загрозу безпеці та життю громадян України, оскільки практично паралізує роботу муніципалітетів з надання відповідних послуг.

 

АМУ переконана, що такими діями ставиться під загрозу надання громадянам якісних соціальних та адміністративних послуг, а також створюється небезпека для проведення відкритих прозорих місцевих виборів та реалізації права громадян обирати та бути обраними.

 

Асоціація міст України наполегливо закликає владу припинити тиск на місцеве самоврядування, щоб не допустити спаплюження іміджу України як демократичної вільної європейської держави".
 

Відповідні листи направили до Президента України та ОБСЄ. Фото – нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: