Аварійний міст. Криворізький ботанічний сад просить про допомогу меценатів і депутатів

ПРЯМА МОВА
29.03.19 - 14:39

Аварійний міст та покрівля оранжереї - больові точки Криворізького ботанічного саду. Він просить про допомогу усіх небайдужих мешканців міста - благодійників, меценатів, депутатів усіх рівнів.

"Ми завжди показуємо вам перлинки Ботанічного саду, - повідомляють у дописі на сторінці установи у Фейсбук. - Цей репортаж буде відрізнятися. Ми покажемо вам наші проблемні місця.

Вже не один рік візитівка саду, а саме перехідний міст (або як його ще називають "Міст закоханих", що сполучає з територією дендропарку) перебуває в аварійному стані.

Те, що це призводить до незручностей для співробітників - ще півбіди, але те, що нашим відвідувачам треба йти обхідною дорогою набагато далі, то це вже біда.

Для багатьох це просто не під силу. Вони приїхали з іншого кінця міста і не мають сил тупцяти ще кілометр для того, щоб потрапити на територію саду.

 

Ще одна болюча точка - це оранжерея.Її можна демонструвати як доісторичного монстра. Таких вже не існує. І як би ми не намагалися підремонтувати її своїми силами - це крапля в морі від усього необхідного. Покрівлю треба замінити повністю.

Оскільки ботанічний сад - це бюджетна установа і, відповідно, фінансується державою, то кошти, які нам виділяються частково забезпечують заробітну плату співробітників.

 

Комунальні послуги і всі інші витрати для підтримання території саду (53 га) лежать на плечах 58 співробітників (це з урахуванням сторожів, адмінкорпусу та наукових співробітників).

Тому ми дуже сподіваємось, що в нашому місті, яке позиціонує Ботанічний сад перлиною Криворіжжя, є небайдужі люди, які нам допоможуть відремонтувати міст та оранжерею.

Просимо звернути увагу на нашу проблему і депутатів (ми неполітизована організація і партійна приналежність депутатів для нас не є проблемою)".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: