Авто-, залізничні та річкові перевезення. Уряд змінює маршрути постачання пального в Україну

ВАЖЛИВО
12.05.22 - 9:04

В Україні змінюють маршрути постачання пального, збільшують кількість його перевезень авто, залізничним та річковим транспортом, - повідомляє Міністерство економіки України.

«Ми активно переорієнтовуємо Україну на інші маршрути постачання пального. В результаті збільшили об'єми автоперевезення у травні до березня у 15 разів, залізничні та річкові – уп'ятеро”, – йдеться в повідомленні.

 

Очікується, що в травні Україна потребуватиме 120 тисяч тонн бензину та 254 тисяч тонн дизелю. Такі потреби вдасться забезпечити за рахунок максимальних обсягів імпорту, збільшивши пропускну спроможність автомобільних переходів та залізничного перевантаження. Також триває робота над вузлами перевантаження на залізниці та нестандартними логістичними маршрутами через порти Чорного моря, Балтії та Андріатики.

 

Наразі триває активна робота над завезенням запасів пального для операторів ринку. За минулу добу сукупні залишки операторів показали мінімальне зростання. Тож великі мережі АЗС змогли збільшити ліміти відпуску палива в одні руки, - зазначають у Міністерстві економіки.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: