Автомати, пістолети, гранати. На Дніпропетровщині колишній поліцейський налагодив торгівлю зброєю

КРИМІНАЛ
07.04.20 - 14:37

Служба безпеки України блокувала у Дніпропетровській області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному збуті військових засобів ураження, - Управління СБУ у Дніпропетровській області.

За попередніми даними слідства, троє мешканців регіону, серед яких один колишній поліцейський, організували нелегальний продаж вогнепальної зброї та боєприпасів. Засоби ураження вони переховували у власних помешканнях. Своїх клієнтів фігуранти підшукували через особисті зв'язки, зокрема у кримінальних колах.

 

Оперативники спецслужби задокументували факт протиправної реалізації зловмисниками 3-х гранат Ф-1. Правоохоронці затримали одного з учасників угруповання у Нікопольському районі при спробі збуту автомата Калашникова.

 

Під час обшуків у помешканнях фігурантів співробітники СБУ вилучили 3 гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами, декілька рушниць та пістолетів і майже 11 тисяч набоїв різного калібру. Також знайшли комп'ютерну техніку і засоби мобільного зв'язку із доказами незаконної діяльності та гроші, ймовірно одержані злочинним шляхом.

 

Наразі вирішують питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудок із військовими засобами ураження. Перевіряють інформацію про нелегальне переправлення виявленої зброї та боєприпасів з району ООС.

 

Фото Управління СБУ у Дніпропетровській області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: