Автотроща п'яти машин у Кривому Розі: учасники й свідки звинувачують водія Шевроле

КОМЕНТАР
26.10.21 - 19:21

Як ми розповідали, сьогодні ранком у місті сталася велика автотроща - на вул. Марійській зіткнулися 5 автомобілів: маршрутка №397, службовий автобус "Богдан", Таврія, BMW і Шевроле. Наші журналісти на місці події дізналися ексклюзивні подробиці аварії.

"Я їхав своєю смугою, а водій Шевроле різко вискочив на мою зустрічну, зачепив моє ліве дзеркало. Що далі відбувалося, я не бачив. Побачив вже купу авто, люди підбігли, щоб витягнути з Таврії людину і все", - ділиться Іван, водій автомобіля BMW, учасник ДТП.

 

Про автомобіль Шевроле, який мчав на швидкості, зніс дзеркало у BMW, потім виїхав на зустрІчну смугу, і, повернувшись у свій ряд, зачепив Таврію, кажуть усі, хто був свідком аварії. Ймовірно, така необережна їзда і стала початком фатального кінця для водія Таврії. Від зіткнення з Шевроле, Таврію кинуло на маршрутку. В її салоні були пасажири. Водій маршрутки впевнений, що постраждалих не було лише тому, що всі люди сиділи на місцях. 

"Я їхав своїм маршрутом, коли почув удар у задню частину авто. Глянув у салон, чи люди не постраждали від удару? Глянув - а попереду таке сталося, самі бачите...Шевроле підрізав Таврію, ївдарив її і підкинув на мене. Нічого йому було вже робити", - розповідає Сергій, водій автомобіля "Фольксваген" (маршрутки №397).
 

За інерцією, Таврія влетіла ще й в автобус "Богдан". І тільки після цього авто зупинилося. Від отриманних тяжких травм, 40-річний водій Таврії загинув на місці. 

"Я дивлюсь, Таврію почало крутити. Я звернув на неї увагу. Коли "Богдан" зупинився, вона врізалася в нього", - каже Валерій, свідок ДТП.

 

Правоохоронці знайшли свідка з відеореєстратором. Кажуть, запис одразу забрали на експертизу. Як з'ясувалося, серед учасників ДТП - співробітник поліції, який і був за кермом Шевроле. Справою займається Державне бюро розслідувань. 

"За попередньою інформацією, оперуповноважений Криворізького районного управління поліції, рухаючись на авто Шевроле, зіткнувся з авто ЗАЗ. Від удару, водій ЗАЗ не впорався з керуванням і зіткнувся з Богданом та Фольксвагеном. Попередньо відомо, що правоохоронець був тверезим. Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 ст. 286 ККУ. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років, позбавлення права керувати ТЗ на строк до 3 років або без такого", - прокоментував нам Олександр Білка, прессекретар ТУ Держбюро розслідувань у м.Полтава.

 

Як стало відомо пізніше, загиблий кермувальник Таврії - Олександр Мельничук - чоловік відомої у місті громадської діячки, керівниці ГО "Сонячні діти Криворіжжя" Наталії Мельничук. Без батька залишились п'ятеро дітей. Родина просить усіх, хто був свідком цієї ДТП, відгукнутися.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: