Батьки, пильнуйте! У Черкасах хлопчик підпалив сестру через інтернет-гру Firechallenge

ВАЖЛИВО
30.09.19 - 16:36

У Черкаській області хлопчик підпалив сестру через інтернет-гру. Жертвою Firechallenge стала 11-річна дівчинка.

Експерти зафіксували нову хвилю пропаганди насильства в інтернеті: смертельно небезпечний флешмоб під назвою #Firechallenge стає популярним серед підлітків. - 112.

 

Про це повідомив спікер ДержНС України в Черкаській області Костянтин Проценко на своїй сторінці у Facebook.

 

"28 вересня в опікове відділення першої міської лікарні з важкими опіками верхньої частини тулуба була госпіталізована 11-річна дівчинка. Як стало відомо, опіки вона отримала, коли її власноруч підпалив її 10-річний брат.

За попередніми даними, діти грали в гру "Підпали друга". Такий смертельно небезпечний флешмоб під назвою #Firechallenge стає все більше популярним серед підлітків. Діти підпалюють себе або своїх товаришів", - розповідає Проценко.

 

Свідком події став випадковий перехожий, якому вдалося вчасно прийти на допомогу і ліквідувати полум'я, що охопило одяг і тіло дівчинки.

 

#Firechallenge здобув популярність близько року тому в США і Британії - тоді місцеві правоохоронці та ЗМІ били тривогу і закликали відмовитися від небезпечної "розваги", хоча і уникнути нещасних випадків зовсім не вдалося.

У січні цього року відеохостинг YouTube заборонив відео з челленджами за мотивами "Пташиного коробу" та інші небезпечні трюки.

 

Нагадаємо, жертвою одного з таких небезпечних флешмобів став криворізький підліток - мешканець селища Авангард Центрально-Міського району. Хлопчик підпалив себе, надивившись відеороликів на YouTube.

 

Дитина була доправлена у дніпровську лікарню, але врятувати її медикам не вдалося.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: