Без останніх дзвоників та випускних. Два сценарії закінчення навчального року від МОН

ОСВІТА
17.04.20 - 10:04

Міністерство освіти і науки пропонує не проводити цьогоріч останні дзвоники та випускні, щоб не поширювати коронавірус. Про це йдеться в листі МОН.

«З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) у 2019/2020 навчальному році пропонуємо не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори», — зазначили у відомстві.

 

Крім того, у МОН рекомендують провести підсумкові оцінювання за допомогою онлайн-технологій. 

 

Нагадаємо, через карантин Міносвіти вже скасувало ДПА для 4-х та 9-х класів.

 

У Міністерстві склали два сценарії завершення навчального року, проведення ЗНО та вступної кампанії, залежно від тривання карантину.

 

Якщо учні не зможуть повернутися за шкільні парти у червні, то МОН у липні, у серпні зможе провести і пробне, і основну сесію ЗНО. 

Якщо ЗНО розпочнуть в середині серпня, то результати будуть в середині вересня.

 

ПЕРШИЙ СЦЕНАРІЙ: КАРАНТИН ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ДО 1 ТИЖНЯ ЧЕРВНЯ

Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину для них організовують коригувальне навчання: вчитель ідентифікує теми, за якими є пробіли у знаннях, відчитує ті, які є критичними для класу, вказує, які теми необхідно додатково доопрацювати вдома.

Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня – коригують пробіли в програмі, готуються до ЗНО.

ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня.

Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

 

ДРУГИЙ СЦЕНАРІЙ: КАРАНТИН ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ДО ПОЧАТКУ СЕРПНЯ

Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня* та отримують відповідні документи. У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригувальним. Вчителі повинні будуть здійснити зріз знань, ідентифікувати теми, за якими є пробіли, та компенсувати їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.

ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня. 

Вступна кампанія завершиться до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться на початку листопада. Навчання решти курсів розпочнеться з 1 вересня.

 

* У другому сценарії МОН, вірогідно, допущено помилку ("закінчують навчання наприкінці травня"). Ймовірно, йдеться про інший місяць. 

 

Детальніше - на сайті МОН за посиланням.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: