Без рукостискань і глядачів. Футбольні Єврокубки та Євро-2020 під загрозою через коронавірус

РЕЗОНАНС
11.03.20 - 10:27

У Європі загострення ситуації через коронавірус. У багатьох країнах ввели обмежувальні заходи. Це стосується і спорту, зокрема, футболу.

Чемпіонат Європи-2020 можуть перенести, або взагалі відмінити. Про це повідомляла італійська газета Tuttosport. За планом Євро-2020 повинно тривати з 12-го червня по 12-те липня.

 

В УЄФА розглядають можливість зупинити й Лігу Чемпіонів та Лігу Європи. Команди дограють 1/8, а 1/4 може бути перервана.

 

Не оминула епідемія і топ-чемпіонати Європи. В Італії найважча ситуація. 9100 інфікованих коронавірусом людей. Серію А зупинили до 3-го квітня. До цього ігри відбувалися без глядачів. Також без вболівальників пройде матч Ліги Європи «Інтер» Мілан – «Хетафе». А молодіжка «Інтера» взагалі знялася з Юнацької ліги УЄФА.

 

В Франції усі матчі будуть проводити без фанів до 15-го березня. Без глядачів відбудеться сьогоднішній поєдинок Ліги Чемпіонів між паризьким «ПСЖ» та «Боруссією» Дортмунд.

 

В Німеччині без вболівальників пройде матч «Боруссія» Дортмунд – «Шальке» Гельзекірхен та гра Ліги Чемпіонів «Баварія» Мюнхен – «Челсі» Лондон. Також «Баварія» може обмежити кількість глядачів на домашніх матчах до 10 тисяч. 

 

В Англії заборонили передматчеві рукостискання, деякі футбольні гранди можуть відмінити літні тури. Коронавірусом інфікований власник клубу «Ноттінгем Форест».

 

Глядачів не буде на матчах 1/8 Ліги Чемпіонів між «Барселоною» та «Наполі» Неаполь і Ліги Європи «Севілья» - «Рома» з Риму.

 

Обмежувальні заходи у футболі ввели й у інших країнах. В Азії, наприклад, відклали початок місцевої Ліги Чемпіонів та кваліфікації на Чемпіонат світу-2022.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: