Безпечне місто. У Кривому Розі створять єдину муніципальну систему відеоспостереження

АКТУАЛЬНО
25.01.20 - 11:58

У Кривому Розі триває робота зі створення єдиної муніципальної системи відеоспостереження.

На реалізацію цього проєкту в міському бюджеті закладено 20 млн грн. Він передбачає декілька етапів.

 

На першому - заплановано створити єдиний командний пункт, обладнати його потужним серверним та мережевим обладнанням, встановити близько 100 приладів відеонагляду.

На сьогодні вже визначене приміщення, в якому буде облаштований командний пункт та сформований штат працівників.

 

Отримані й опрацьовані пропозиції від Головного криворізького управління поліції щодо ключових місць розміщення додаткових відеокамер.

 

Спочатку їх буде близько 100. Вони охоплять місця інтенсивного руху автомобілів – перехрестя та локації загального користування. Це будуть сучасні прилади відеонагляду з інфрачервоними датчиками, можливістю розпізнавання номерів, а також фільмування в нічний час.

 

«Розбудовуємо мережу відеокамер в єдину систему, яка буде розташовуватися у будівлі виконкому. Ми підключимо до системи відеокамери поліції, наших бюджетних закладів (їх близько 50), до цієї роботи залучимо швидку допомогу, служби ДСНС. Ми ретельно вивчили досвід українських міст та європейські практики і плануємо створити у Кривому Розі сучасну, «розумну» систему безпеки, яка дозволить оперативно реагувати на надзвичайні випадки, попереджати, а у разі необхідності, допомагати у розкритті злочинів. Криворіжці повинні бути захищені у рідному місті, і ми над цим працюємо», - сказав міський голова Юрій Вілкул.

 

До 29 січня правоохоронці мають подати уточнені детальні пропозиції щодо розміщення відеокамер по кожному району .

Нагадаємо, що у грудні 2019 року міський голова Юрій Вілкул підписав Меморандум з про співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області. Передбачено встановити 700 відеокамер, перекрити всі в'їзди і виїзди з Кривого Рогу, 100% - усі місця масового перебування людей з можливістю автоматичного розпізнавання особи. Також планують запуск аналітичних систем ідентифікації порушень правил дорожнього руху, створення єдиної інформаційної системи між департаментами поліції (в т.ч. їх районними підрозділами), СБУ, ДСНС, "Муніципальна гвардія" для повноцінного контролю і своєчасного реагування на можливі інциденти.

Наразі в Кривому Розі встановлені близько 150 камер відеоспостереження. Кошти на придбання та установку відеокамер виділив міський бюджет.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: