Біла ворона. У Кривому Розі досі не визначена дата повторного голосування на мерських перегонах

ВАЖЛИВО
15.11.20 - 11:13

У містах, де жоден із кандидатів на посаду мера не набрав 50% голосів виборців, Центральна виборча комісія призначила дату 2-го туру виборів на 15, 22 та 29 листопада.

Загалом, повторне голосування на виборах відбудеться в 12 областях України. 

 

Так, сьогодні тривають вибори у 7 регіонах - у Луцьку (Волинська область), Краматорську (Донецька область), Українці (Київська область), Одесі, Сумах, Херсоні та Камʼянець-Подільському (Хмельницька область).

 

Результати цього голосування мають бути встановлені не пізніше як на пʼятий день від дня повторного голосування, тобто до 20 листопада 2020 року включно.

 

На 22 листопада призначене повторне голосування з виборів міського голови у 12 містах (Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Словʼянську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Броварах (Київська область), Львові, Дрогобичі (Львівська область), Миколаєві, Полтаві, Рівному та Черкасах.

 

Кривого Рогу у цьому переліку нема. Нагадаємо, раніше ЦВК називала цю дату виборів у Кривому Розі, але згодом її скасували, заявивши, що оголошення було помилковим. 

 

Таким чином, дата й досі невідома. У Криворізькій міській ТВК кажуть, що в будь-якому випадку це точно буде не 22 листопада. Як ми писали, підрахунок голосів затягували численні скарги та позови до суду від кандидата Дмитра Шевчика та його довірених осіб.

 

Нагадаємо, у другий тур мерських перегонів вийшли чинний голова Юрій Вілкул та "Слуга народу" Дмитро Шевчик. 

 

Юрій Вілкул переміг у першому турі виборів з результатом 46,27%. За нього проголосували 80 655 криворіжців.

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: