Бо ж кращі! Повну посилку заслужених нагород отримали криворізькі танкісти

ВІЙСЬКОВІ
12.12.19 - 9:36

Посилку, повну нагород, отримали бійці 17-ї танкової бригади з далекого, але майже рідного селища Гончарівського Чернігівської області. Радісною новиною поділилася пресслужба бригади.

Місцева селищна рада скучила за нашими бійцями, певне, згадавши, як криворіжці "запалили" й без того спекотне літо цього року.

 

Видовищна, бескомпромісна та масштабна боротьба танкістів у змаганнях на першість Збройних Сил України тривала на загальновійськовому полігоні на Чернігівщині протягом цілого тижня.

 

Як ми повідомляли, змагалися танкові взводи одразу кількох родів військ: Сухопутних, Військово-Морських та Десантно-штурмових військ – відбулись змагання Збройних сил України за звання кращого танкового взводу.

 

Рік від року програма чемпіонату стає все складнішою та ускладнюється разом із вишколом екіпажів, - відзначає пресслужба бригади. - Так, на відміну від попередніх років, цьогоріч до програми конкурсу додали технічну номінацію, за якою військовослужбовці складали експрес-тест з підготовки бойової машини до бойового застосування, а також проводили перевірку функціонування працездатності вузлів та агрегатів танку.

 

Загалом танкістів оцінювали за п’ятьма різними номінаціями. Бійці змагалися і в пістолетній швидкісній стрільбі з танків, і в «снайперській» стрільбі з гармати на великі відстані з закритих позицій, і проходили надважку півторакілометрову смугу перешкод – тому окрім досконалої технічної і тактичної підготовки, екіпажі повинні мати ще й неабияку фізичну форму. «На десерт» показували майстер-клас у «танковій каруселі».

 

За набраними балами, переможцем закономірно стала наша бригада. Чому закономірно? Бо для наших бійців перемога не стала випадковою, адже торік вони вже посіли почесне друге місце, поступившись переможцям-десантникам із мінімальним відривом. Тож зробили висновки, підпрацювали помилки - і за рік отримали переконливу перемогу.

 

Крім символічних і почесних подарунків - грамот, перехідного макету танку Т-34, нагрудного знаку «Кращий танковий взвод ЗСУ», криворізькі танкісти також отримали премію в 120 тис. грн".

 

Фото зі сторінки бригади в фейсбук.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: