Борги тепло не впускають. Чи готовий Кривий Ріг до нового опалювального сезону?

АКТУАЛЬНО
27.09.19 - 12:22

Найгарячіше питання, яке стоїть на порядку денному у Кривому Розі, - стан підготовки міста до опалювального сезону. Комунальні служби звітують, що замінили 11,5 кілометра теплових мереж, відновили 16 кілометрів траси теплової ізоляції.

Заміну трубопроводів теплових мереж виконали тільки на ділянці у шість кілометрів, хоча за планом на 2019 рік мало бути вісім. Комунальники пояснюють це тим, що виконували заміну тільки тих ділянок теплових мереж, які не витримали гідравлічні випробування. Роботи продовжуються.

 

"Ми впевнені в тому що Кривий Ріг буде з теплом. Усі підприємства технічно готові на 100%. Ми наголошуємо на тому, що комунальні заклади не мають жодної заборгованості перед теплопостачальними підприємствами, але є велика заборгованість населення перед теплогенеруючими підприємствами", - зауважив Іван Карий, директор міського департаменту розвитку інфраструктури.

 

Головним ризиком входження у осінньо-зимового період залишається платіжна дисципліна.

 

Заборгованість криворіжців за житлово–комунальні послуги сягає майже 2-х мільярдів гривень. Найбільший борг – майже 800 мільйонів – за послуги теплопостачання.

 

"Є суттєві борги населення перед теплопостачальними організаціями. Коли прийдуть листопад, грудень, потрібно буде отримувати номінації на газ, яких може не вистачити. Тому звертаюсь до всіх, у кого є заборгованості, з проханням сплатити їх у найкоротші терміни", - зазначив Іван Карий.

 

Досі неврегульованим залишається питання старту опалювального сезону для державної «Криворізької теплоцентралі». 

 

Через величезні борги, підприємство не виконало всі умови для отримання номінацій на придбання природного газу.

 

Як ми писали раніше, «Нафтогаз України» оприлюднив інформацію про тепловиків, борги яких ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону цього року. У переліку боржників - Криворізька теплоцентраль з боргом у 1,7 мільярда гривень.

 

Як ми повідомляли, 19 вересня ДТЕК була змушена обмежити електропостачання Криворізькій теплоцентралі. Станом на вересень 2019 року, заборгованість одного з найбільших виробників тепла в Кривому Розі перед ДТЕК Дніпровські електромережі становить 181,8 млн грн.

 

Нагадаємо, протягом останніх 20 років місто десятки разів зверталося до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та профільних міністерств для отримання згоди на передання державного підприємства до комунальної власності міста.

 

Але, на жаль, проблема й досі не вирішена.

 

 

 

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: