Борги за воду ростуть. Кривбасводоканал за березень недоотримав 5 млн грн від споживачів

КОМУНАЛКА
02.04.20 - 9:01

Введення карантину суттєво ускладнило роботу Кривбасводоканалу, - кажуть на підприємстві.

Через карантинні обмеження максимальна кількість працівників відправлена у відпустки, організована дистанційна робота служб збуту, призупинені планові ремонтні роботи, мінімізовані контакти працівників на робочих місцях, змінений графік роботи експлуатаційного персоналу, доставка робітників на робочі місця виконується власним та найманим транспортом з дотриманням особливих умов перевезення, припинено прийом громадян.

 

Окрім того, розповсюдження у деяких ЗМІ неправдивої інформації щодо відтермінування оплати за комунальні послуги призвело до суттєвого зниження платіжної дисципліни.

 

Тільки за березень 2020 року підприємство недоотримало близько 5 млн.гривень від населення за спожиті послуги водопостачання та водовідведення.

 

На 1 квітня, мешканці багатоквартирного сектору заборгували 280 млн.грн, приватного – 20 млн.грн.

 

Через це водоканал втрачає фінансову спроможність своєчасно розраховуватись з постачальниками електричної енергії, закуповувати необхідне обладнання та матеріали, заправляти пальним виробничий транспорт, виплачувати заробітну плату своїм працівникам. А найголовніше - безперебійно забезпечувати споживачів питною водою, яка є практично життєвою необхідністю під час карантину.

 

"Ми вдячні абонентам, які у надскладних умовах своєчасно і в повному обсязі оплачують комунальні послуги, але ці кошти не покривають загальної заборгованості. Система водопостачання не передбачає подачу води в окремі оселі, тож боржники користуються водою нарівні з іншими. Закликаємо абонентів відповідально поставитися до обов'язку оплачувати комунальні послуги і не підводити співмешканців, накопичуючи борги", - звертається Кривбасводоканал.

 

Сумлінних абонентів запрошують приєднатися до експериментального флешмобу. Робіть селфі з хештегом на папірці #я_сплачую_комуналку і надсилайте у приватні повідомлення сторінки Кривбасводоканалу у Facebook. Усі фото обов'язково будуть розміщені в публікаціях.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: