Боротьба з коронавірусом: куди у Кривому Розі витрачають кошти резервного фонду?

ЗДОРОВ'Я
30.07.20 - 9:17

Пандемія коронавірусу не відступає. На боротьбу з COVID-19 у Кривому Розі з міського бюджету вже спрямовано понад 71 млн.грн. Як використовують кошти резервного фонду, доповів начальник управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

«З перших днів пандемії місто оперативно мобілізувалося, щоб максимально забезпечити медикам усі необхідні умови для роботи й захистити містян від пандемії. З резервного фонду на сьогодні використано майже 72 мільйони гривень. Насамперед, кошти були використані на придбання 24 апаратів штучної вентиляції легень, 10 систем моніторингу, 36 кисневих концентраторів, 2 апарати ПЛР, обладнання для проведення дослідження методом ІФА, а також захисні та лікарські засоби», - доповів Костянтин Мурашко на сесії міськради.

 

Завдяки злагодженій праці, у місті є достатня кількість тестів для проведення досліджень, і це дає змогу усім закладам первинної ланки працювати без збоїв.

Слід зазначити, що у Кривому Розі визначений МОЗ показник охоплення населення тестами перевищує у 5-6 разів. За нормою, має бути не менше 24 досліджень на 100 тисяч населення, а в місті виконується по 450-600 тестів щодня.

Також коштом резервного фонду придбано необхідну кількість витратних матеріалів, реактивів реагентів для лабораторних досліджень, обладнання для інфекційної лікарні: реанімаційні ліжка, дозатори, інфузійні помпи.

 

Зараз триває додаткова закупівля тестів, наборів для забору біологічного матеріалу, обладнання, яке буде працювати в опорних лікарнях.

 

«Місто робить усе й виділяє необхідний ресурс, аби попередити розповсюдження вірусу, створити необхідні та безпечні умови для роботи медиків та обстеження пацієнтів. У пріоритеті щоденної роботи міського штабу – здоров’я та захист людей», - відзначив мер Юрій Вілкул.

Крім того, на сесії прийняли рішення, яке врегулювало питання ремонтних робіт у міськлікарні №2 (затверджено проєктну документацію й розпочато ремонт естакади будівлі). Погоджено Меморандум з Українським фондом соціальних інвестицій про виділення коштів на ремонти двох діючих амбулаторій у Довгинцівському та Інгулецькому районах.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: