Боржницю "Криворізьку теплоцентраль" уряд передав «Нафтогазу»

ОФІЦІЙНО
10.08.21 - 10:21

Кабінет Міністрів України передав 6 теплоелектроцентралей – АТ «Криворізька теплоцентраль», АТ «Дніпровська ТЕЦ», ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», , АТ «Херсонська ТЕЦ», АТ «Одеська ТЕЦ», єдиний майновий комплекс ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» від управління Фонду державного майна до НАК «Нафтогаз Україна».
 

Таке рішення прийняли на засіданні Кабміну 4-го серпня. Ці ТЕЦ виключили з переліку об’єктів великої приватизації.

 

Про це повідомив голова уряду Денис Шмигаль, пояснивши це наближенням опалювального сезону.

 

"Безперебійна робота теплоелектроцентралей, які забезпечують людей теплом і гарячою водою, — одне з головних питань в контексті підготовки до опалювального сезону. Звертаюся також до місцевих керівників, на території яких розташовані ці ТЕЦ: якщо у вас є впевненість та доведені ресурси, що ви можете краще керувати цими підприємствами, то у вас є можливість звернутись до Кабміну. Ми готові розглянути передачу відповідних об’єктів у ваше управління. Уряд відповідально ставиться до процесу децентралізації, і ми вже не раз доводили, що готові передавати на місця повноваження та ресурси", - цитує Шмигаля його пресслужба.

 

Рішення пояснюють боргами підприємств перед НАКом, які сягають 5,7 млрд грн. В уряді кажуть, що завдяки передачі акцій до Нафтогазу, ТЕЦ зможуть провести ремонтні роботи та забезпечити себе необхідним ресурсом газу до опалювального сезону.

 

Як наголосив Шмигаль, передача теплоцентралей "Нафтогазу" спрямована на те, щоб уникнути "вимивання" грошей з НАКу та запобігти знеціненню підприємств перед приватизацією.

 

 

Джерело – Економічна правда. Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: