Бойкот! Україна не братиме участі у міжнародних змаганнях із дзюдо 

СПОРТ
24.06.22 - 12:43

Федерація дзюдо України вирішила бойкотувати міжнародні турніри, через дозвіл на виступи спортсменів із росії та білорусі.

У червні Міжнародна федерація дзюдо вирішила допускати дзюдоїстів з цих країн до змагань у статусі нейтральних атлетів. 

 

На офіційному сайті ФДУ опублікували звернення до національних федерацій понад 100 країн із проханням підтримати усунення спортсменів із рф та рб.

 

«Усі, хто хоч трохи стежить за світовим спортом, розуміють, що російські спортсмени є ключовою частиною пропаганди агресивної політики цієї країни. У випадку з росією жодним чином не можна говорити, що «спорт поза політикою». Мовчання російських та білоруських спортсменів та тренерів підтримує війну проти України та вбиває тисячі українських громадян.

Ми глибоко розчаровані рішенням IJF та вирішили відмовитись від участі у всіх спортивних заходах, що проводяться Міжнародною федерацією дзюдо, до усунення федерацій дзюдо росії та білорусі від участі у змаганнях IJF у будь-якому статусі.

Сподіваємось на розуміння та підтримку у нашій боротьбі за збереження справедливості та людських цінностей», - ідеться в листі ФДУ.

 

У ФДУ навели фотоматеріали підтримки представниками російського дзюдо повномасштабного вторгнення рф в Україну. І звернула увагу на те, що частина дзюдоїстів, які виступлять на найближчому Грендслемі у монгольському Улан-Баторі, є військовослужбовцями російської армії.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: