Брейкери, серфери, скелелази та скейтбордисти відтепер можуть стати олімпійцями

СПОРТ
02.04.19 - 11:25

Міжнародний олімпійський комітет вирішив розширити програму Олімпійських ігор, додавши туди ще 4 види спорту. Про це повідомила прес-служба Спортивного комітету України.

Брейк-данс, скейтбординг, скелелазіння та серфінг уже включені до програми літніх Олімпійських ігор 2024-го року у Франції.

 

 

За словами президента МОК Томаса Баха, ці 4 види спорту повністю відповідають сучасному олімпійському порядку денному і сприяють тому, щоби програма Олімпіади стала ще більш молодіжною, урбаністичною й гендерно збалансованою. Отже, вважають у МОК, вдасться залучити ще більше молоді до змагань і глядацької аудиторії.

 

 

Остаточне рішення Міжнародний олімпійський комітет має ухвалити наприкінці 2020-го року. Поки що ж ці види спорту будуть вважатися «тимчасово включеними до програми Олімпійських ігор».

 

Додамо, що скелелазіння, скейтбординг і серфінг (разом із карате) дебютують на Олімпіаді вже у 2020-му році, коли Ігри прийматиме японська столиця Токіо. Брейк-данс видовищно показав себе в програмі Юнацьких Олімпійських ігор-2018 в Буенос-Айресі.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: