Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 16 червня

ВАЖЛИВО
16.06.22 - 22:10

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 16 червня.

ГОЛОВНЕ:

 

На нашому напрямку фронту оперативна обстановка зберігається стабільно напруженою. За інформацією Міністерства Оборони України та Оперативного командування «Південь», ворог зосередив зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Дякую кожному солдатові та офіцеру наших частин за мужність і ту титанічну роботу, завдяки якій на території нашої області немає окупантів, люди почуваються під захистом та працюють на Перемогу!

 

У Криворізькому районі ворог сьогодні обстріляв Велику Костромку Зеленодольської громади із ствольної артилерії. Пошкоджено чотири будинки, лінія електропередач. Слава Богу, постраждалих немає. У Широківському районі орки обстріляли пшеничне поле. Виникла пожежа на площі понад 100 гектарів. На лінії зіткнення ворог обстрілював з РСЗВ та ствольної артилерії райони населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Тополине, Князівка ​​та інших.

 

Продовжується розмінування територій. Після вчорашніх обстрілів ліквідовано ще 36 касетних боєприпасів, що не розірвалися, і 3 цілих ракети від «Урагану».

 

Ситуація у Кривому Розі та районі повністю стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації, ЗСУ та правоохоронних органів.

 

Місто продовжує жити та працювати. Навіть у умовах воєнного часу діє міська Програма соціального захисту городян. На виконкомі та сесії міськради, що відбулися, підтримано понад 20 рішень соціального характеру. У червні ще 2320 криворіжців отримають допомогу із міського бюджету. Це допомога ветеранам АТО, воїнам-афганцям, чорнобильцям, сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та іншим категоріям.

 

До міста продовжують прибувати біженці. За сьогодні прийняли ще 303 людини. З них 14 евакуйовано з Апостолового та 23 людини, у тому числі діток, вдалося евакуювати з фронтового села Білоусове Херсонської області. Загалом у місті лише офіційно зареєстровано понад 48,5 тисячі переселенців, реальна цифра - понад 60 тисяч.

 

На міжнародних змаганнях з плавання в Німеччині наш криворізький спортсмен із ДЮСШ №2 Лев Бабаков взяв одразу дві «золоті» та дві «бронзові» медалі. Вітаю! 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: