Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 18 серпня

ВАЖЛИВО
18.08.22 - 21:28

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 18 серпня. 

ГОЛОВНЕ:

 

- По всій лінії зіткнення на нашій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України. 

 

- За інформацією Генерального штабу ЗСУ, противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів. В наслідок дій української армії ворог несе втрати в техніці та живій силі. Намагається не допустити створення нашими Збройними силами сприятливих умов для проведення контрнаступальних дій.

 

- У Криворізькому районі вночі орки з "Ураганів" обстріляли Апостолівську громаду. По селу Велика Костромка Зеленодольської громади декілька обстрілів зі ствольної артилерії та РСЗВ. Повністю зруйновано будинок, пошкоджена лінія електропередач. Близько тисячі людей залишилися без світла. Йдуть відновлювальні роботи. Без втрат. Приблизно о 19:15 з «Ураганів» касетними БК обстріляна територія міста Зеленодольськ. Попередньо також без втрат. Слава Богу!

 

- Двічі ворог обстріляв Нікополь, випустив 15 снарядів зі ствольної артилерії. Поранення отримала 57-річна жінка. Вона в лікарні. Пошкоджено 15 приватних будинків, школа, машини, магазин і храм. Також пошкоджено кілька газопроводів і ліній електропередач. Також тривають відновлювальні роботи.

 

- За добу піротехніки знищили 26 касетних елементів, які знайшли у Криворізькому районі.

 

- Також ворог продовжував обстріл мирних громад Херсонщини, що знаходяться на нашому напрямку – і Нововоронцовки, і Потьомкіно, і Трудолюбівки та інших. В Білій Криниці внаслідок обстрілу відбулося загоряння господарчої будівлі. Наші рятівники оперативно загасили.

 

- До уваги криворізьких патріотів! Увага, будь ласка! Сьогодні з’явилася унікальна можливість стати до лав Криворізької 129 бригади Територіальної оборони (бо набору не було вже три місяці, як ви знаєте). Алгоритм дій наступний: треба прийти до військкомату за місцем реєстрації, сказати, що Ви хочете в ТРО і Вас відправлять на співбесіду. Пріоритет: ті, хто служив в армії та має військову спеціальність, але, якщо Ви молодий, здоровий, спортивний та патріотично налаштований, також, будь ласка, приходьте, є реальний шанс. Умови такі ж самі, як в ЗСУ, тому ще ТРО – окремий вид ЗСУ.

 

- І про наші мирні перемоги. З 15 серпня розпочався Відкритий літній чемпіонат України з кульової стрільби серед дорослих. Чотири вихованці ДЮСШ №7 стали призерами, а Рибовалова Вікторія та Клімас Максим зайняли перші місця. Вітаємо!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: