Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 29 червня

ВАЖЛИВО
29.06.22 - 21:33

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 29 червня.

ГОЛОВНЕ:

 

На нашому напрямку ситуація на фронті зберігається стабільно напруженою. За інформацією МО України та ОК "Південь", ворог продовжує посилення своїх оборонних позицій, а також перемістив на нашу ділянку фронту додаткові підрозділи – до однієї батальйонної тактичної групи. Але всі частини наших Збройних Сил успішно виконують поставлені бойові розпорядження, ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці.

 

Ситуація в окупованих орками громадах дуже складна і продовжує посилюватися. Окупанти продовжують мародерствувати, викрадати людей, вчиняти інші злочини. Водночас зростає дух опору місцевих жителів проти окупантів. Люди не хочуть жити під орками, вони хочуть жити у незалежній Україні і так само, як і ми, вірять у нашу Перемогу.

 

Ворог продовжує масовані обстріли територій та мирних населених пунктів по всій лінії зіткнення. У Криворізькому районі вночі ворогом була обстріляна зі ствольної артилерії Велика Костромка Зеленодольської громади. Там пошкоджено лінії електропостачання. А з РСЗВ ворог обстріляв околиці Широківської громади. Без втрат. Вдень також обстріляли прикордонні території Апостолівської, Зеленодольської та Широківської громад. Під вечір орки обстріляли запальними боєприпасами поля Гречаноподівської громади. Дякувати Богу, ніхто не постраждав.

 

У самому Кривому Розі ситуація стабільна і повністю контрольована військовою адміністрацією та ЗСУ. Робота всієї інфраструктури, міського транспорту, екстрених служб повністю забезпечена.

 

Сьогодні продовжилася видача криворіжцям безкоштовної допомоги від міста. Як і вчора, чітко відпрацювали всі 28 пунктів видачі. За сьогодні безкоштовні продуктові набори отримали ще 7654 криворізькі сім'ї, тобто на другому етапі це вже 18 229. А з урахуванням першого етапу, то вже понад 53 тисячі криворізьких сімей отримали допомогу від міста. Ще раз наголошу, пункти працюватимуть доти, доки всі не отримають набори, тому поспішати і стояти в чергах не варто.

 

Як я вже казав раніше, у Кривому Розі не буде жодних «московських», «бурятських» та інших вулиць, площ, парків та скверів, пов'язаних із державою-агресором росією та білоруссю. Усього це 193 назви.

У місті, яке героїчно бореться з орками вже п'ятий місяць, з'являться вулиці, сквери та площі на честь наших героїчних військових частин, які захищають Кривий Ріг, Героїв України, видатних українських та іноземних діячів, на честь українських міст, традицій тощо. Сьогодні робоча група, у складі якої керівники міськвиконкому та районів, представники громадськості, науковці та краєзнавці завершила підготовку до перейменування.

На першому етапі будуть насамперед перейменовані вулиці, пов'язані з російськими та білоруськими географічними назвами. Список зі старими та новими назвами, а також процедура перейменування опубліковані у мене у Фейсбук та Телеграм, а також на сайті міськвиконкому.

Я розумію, що думок щодо нових назв багато, але впевнений – все відбуватиметься максимально спокійно і виважено.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: